Un fost deputat PDL, condamnat la 7 ani de puscarie pentru fapte de coruptie

Un fost deputat PDL, condamnat la 7 ani de puscarie pentru fapte de coruptie

Un fost deputat PDL, condamnat la 7 ani de puscarie pentru fapte de coruptie

by June 25, 2014 0 comments

Magistratii de la Curtea de Apel Iasi l-au condamnat, miercuri, la sase ani de inchisoare pe fostul deputat PDL Dragos Iftime, fost presedinte executiv al FC Vaslui, informeaza Agerpres. Potrivit portalului instantei, fostul demnitar a fost gasit vinovat  de comiterea mai multor infractiuni: asociere in vederea savarsirii de infractiuni, aderare la grup infractional organizat, spalare de bani si evaziune fiscala.

Alaturi de el, au fost condamnati la inchisoare cu executare tatal sau, cumnatul, dar si alti trei cetateni romi din comuna ieseana Grajduri, cu care ar fi derulat afacerile ilegale.

Dat fiind statutul de parlamentar al lui Dragos Iftime, dosarul a fost instrumentat de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie pana in martie 2012, cand deputatul si-a anuntat demisia din Parlamentul Romaniei, sustinand ca doreste sa candideze la alegerile locale. Dupa demisia demnitarului, dosarul a fost inaintat la Tribunalul Vaslui.

Ancheta a scos la iveala faptul ca grupul infractional era coordonat chiar de Dragos Iftime, iar prejudiciul adus statului se ridica la 500.000 de euro. Acesta ar fi achizitionat chitante si facturi in alb de la o firma din judetul Iasi, documentele fiind ulterior completate de reprezentantii Koket SRL, un abator din judetul Vaslui, pentru a justifica in contabilitate intrarile de animale de la persoanele juridice, cu toate ca acestea proveneau de la persoane fizice, si a-si crea posibilitatea de compensare sau rambursare TVA de la bugetul de stat.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<