Audierile in dosarul ICA s-au terminat. Contre intre avocatii lui Voiculescu si judecatori

Audierile in dosarul ICA s-au terminat. Contre intre avocatii lui Voiculescu si judecatori

Audierile in dosarul ICA s-au terminat. Contre intre avocatii lui Voiculescu si judecatori

by July 7, 2014 0 comments

După şase ani de tergiversări, procesul de corupţie al lui Dan Voiculescu a ajuns la final. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti vor asculta astăzi ultimele pledoarii în dosarul în care fondatorul trustului Intact este acuzat de privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. 

Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat luni că acum nu mai este “oligarh”, ci doar “pensionar”, susținând că nu îi este teamă că va primi o condamnare cu executare în dosarul privatizării Institutului pentru Cercetări Agricole (ICA), însă recunoaște că acest lucru este neplăcut.

UPDATE – Voiculescu: Ştiu învinuirile, dar nu le recunosc; procurorul de caz a intimidat martorii

Dan Voiculescu a arătat luni, în declaraţia dată la instanţă, că ştie ce învinuiri îi sunt aduse în dosarul ICA, dar nu le recunoaşte, susţinând că procurorul de caz a intimidat martorii, că s-a stabilit un prejudiciu fals şi că au dispărut 40 dintre volumele de material probatoriu.

Completul de la Curtea de Apel Bucureşti format din judecătorii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea îi audiază pe inculpaţii din dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), potrivit mediafax.ro.

UPDATE: Avocații lui Dan Voiculescu se ceartă cu judecătorii!

Judecător: Haideţi să trecem la învinuiri, nu la chestiuni de procedură.

Voiculescu: Trec imediat la toate. Dar eu înţeleg că este o declaraţie a mea.

Judecător: O să aveţi şi ultimul cuvânt. Haideţi să continuăm luarea declaraţiei.

Voiculescu: Doamna preşedinte, e declaraţia mea sau a dumneavoastră? Sunt la faza de întrebări sau de declaraţii? Declaraţia că în acest proces nu sunt probe, procurorul de caz intimida martorii ca Voiculescu să fie vinovat. Prejudiciul în acest dosar s-a calculat fals, 60 mil euro, valoare infirmată inclusiv de expertul desemnat de ÎCCJ. Au dispărut 40 de volume din probatoriu. Acuzaţia de spălare de bani nu are legătură cu activitatea mea. Nu am urmărit şi nu este niciun indiciu că aş fi vrut să ascund sursa.

Judecător: Veţi fi lăsat să arătaţi tot ce ştiţi despre fapta pentru care aţi fost trimişi în judecată. Declaraţia să se facă doar în acest cadru procesual.

Voiculescu: În primul rând, pentru acurateţe, îmi menţin toate declaraţiile anterioare. Nu recunosc învinuirile care mi se aduc. Aş vrea să încep cu următorul lucru. La ancheta penală desfăşurată de DNA nu am fost chemat niciodată să dau declaraţii. Uitându-mă pe acte am văzut că eu eram inculpat încă din iulie 2007 şi văd asta la o declaraţie a unui martor Popa Vasile unde sunt denumit inculpat. Am fost chemat la sfârşitul anchetei. Consider că nu este normal ca un inculpat să nu fie chemat să îşi spună punctul de vedere.

Judecătorii au respins, până acum, toate încercările de amânare ale avocaţilor.

Update:  Dan Voiculescu a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti cu cinci minute înainte de ora stabilită pentru începerea şedinţei de judecată din dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), după ce anterior a fost la Poliţia Ilfov, unde trebuie să se prezinte conform obligaţiilor stabilite prin măsura controlului judiciar, luată în cazul său în dosarul în care este cercetat pentru şantaj.

Întrebat de jurnalişti ce se aşteaptă să se întâmple la termenul de luni, Voiculescu a refuzat să facă declaraţii. Voiculescu le-a spus jurnaliştilor că nu va răspunde la întrebările tendenţioase.

Până să afle verdictul în cazul ICA, fondatorul Partidului Conservator a trecut pe la Poliţia Ilfov, pentru a demonstra că respectă termenii controlului judiciar impus de procurorii DNA într-un alt dosar, în care este acuzat de şantaj.

“Rugămintea mea ar fi să mă duc să termin aici procedura, mă întorc, aştept o confirmare. Dacă între timp îmi vine, cu dragă inimă v-o redau. E o chestiune nouă”, a spus Voiculescu.

“Eu par foarte dur, foarte ermetic, dar sunt foarte sensibil. De multe ori oamenii sensibili intră într-o carapace pentru a se apăra de răutăţile oamenilor. Nu am făcut rău nimănui”, a mai declarat Voiculescu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.