Bogdan Diaconu(PSD): Ucraina a gasit o cale sa-i extremine pe romanii din Cernauti

Bogdan Diaconu(PSD): Ucraina a gasit o cale sa-i extremine pe romanii din Cernauti

Bogdan Diaconu(PSD): Ucraina a gasit o cale sa-i extremine pe romanii din Cernauti

by July 28, 2014 0 comments

Ucraina face un joc periculos încercând să diminueze numărul românilor din regiunea Cernăuți prin transformarea lor în carne de tun în zona de conflict din estul țării. În timp ce tinerii ucraineni sunt retrași din zona fierbinte și li se acordă statut de refugiați, tinerii români au primit ordin de recrutare în masă.

Românii nu au obligația să apere statul ucrainean care le-a închis școlile și a făcut tot posibilul să-i asimileze, negându-le drepturile și identitatea, pentru ca acum să descopere că românii sunt totuși buni pentru ceva: pentru a fi uciși într-un război care nu le aparține.
Faptul că etnicii români din Ucraina sunt singurii care au primit ordin de încorporare, în timp ce alte minorități sunt protejate, arată că statul ucrainean are și alte scopuri decât cel de a umple frontul: acela de a sparge majoritatea românească din regiunea Cernăuți și a continua astfel mai ușor ulterior opera de asimilare și de negare a identității românești. Prin acest procedeu, Kievul egalează Rusia în cruzime și dovedește că nu e cu nimic mai bună decât Moscova.

România trebuie să intervină imediat pe canale diplomatice protestând față de exterminarea românilor pregătită în laboratoarele Kievului și să fie pregătită ca, în cazul în care Ucraina nu renunță la planurile sale murdare, să protesteze la nivel european și internațional.

Prin acest comportament, Kievul ne arată că nu merită sprijinit în eforturile sale de a-și conserva integritatea teritorială. România a avut toată bunăvoința față de problemele prin care trece statul ucrainean, în ciuda experiențelor negative anterioare cu acest stat, și și-a oferit sprijinul în acest sens, dar, ca întotdeauna în relațiile cu țările vecine, nu este tratată cu aceeași monedă. România nu va sta cu mâinile în sân în timp ce se pregătește exterminarea etnicilor români sub pretextul războiului și de aceea relația cu Ucraina trebuie să sufere o modificare radicală

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.