Ca de obicei, UDMR joaca la doua capete. Ce au decis liderii maghiari

Ca de obicei, UDMR joaca la doua capete. Ce au decis liderii maghiari

Ca de obicei, UDMR joaca la doua capete. Ce au decis liderii maghiari

by July 11, 2014 0 comments

Liderul UDMR, Kelemen Hunor se retrage din Guvern, dar UDMR ramane la guvernare. O solutie convenabila pentru politicienii maghiari care pot raspunde tuturor cerintelor: vor gusta in continuare din fructul dulce al participarii la guvernare, dar se vor putea pregati si pentru prezidentiale. Pentru ca Hunor a plecat din Cabinetul Ponta pentru a se pregati sa candideze pentru fotoliul de la Cotroceni.

“UDMR ramane in guvernare si eu o sa ma retrag, o sa imi dau demisia din functia de vicepremier si ministru al Culturii”, a spus Kelemen Hunor. El a adaugat ca joi se va lua o decizie in legatura cu candidatul Uniunii la prezidentiale.

“Am ajuns la concluzia: cunoscand aceasta solutie, compromis al premierului Ponta si subsemnatul, UDMR ramane in guvernare si eu o sa ma retrag, o sa imi dau demisia din functia de vicepremier si ministru al Culturii
Aceasta solutie a fost agreata si de colegii mei si urmeaza sa punem in aplicare in zilele urmatoare.

Joi mai avem o discutie unde vom lua o decizie pentru candidatul la alegerile prezidentiale, vom avea un candidat. Decizia despre persoana o vom lua joia viitoare.

Sunt convins ca prin aceste solutii ceea ce noi am propus, dincolo de a reprezenta in guvern interesele minoritatii, putem contribui la un dialog necesar intre majoritatea si minoritatile nationale din Romania
Maghiarii din Romania nu sunt dusmanii Romaniei, nu trebuie sa te lupti in orice zi si in orice moment cu maghiarii” a declarat Kelemen Hunor, intr-o conferinta de presa.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.