Fara precedent: Traian Basescu arunca pe piata inregistrarea discutiilor avute cu premierul Ponta la Cotroceni pe tema CAS

Fara precedent: Traian Basescu arunca pe piata inregistrarea discutiilor avute cu premierul Ponta la Cotroceni pe tema CAS

Fara precedent: Traian Basescu arunca pe piata inregistrarea discutiilor avute cu premierul Ponta la Cotroceni pe tema CAS

by July 14, 2014 0 comments

Intr-un mod total neprotocolar, Traian Basescu a facut publica stenograma discutiilor avute la Palatul Cotroceni cu premierul Victor Ponta si ministrul Finantelor, Ioana Petrescu. Inregistrarea discutiei dintre presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta si ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a fost postata pe contul de Facebook Alaturi de presedintele nostru.

La inceputul discutiei, seful statului afirma ca nu vede “sustenabilitatea masurii” de reducere a CAS, iar primul ministru il informeaza ca potrivit constitutiei are dreptul de a retrimite proiectul la Parlament.

“Nu tin sa il retrimit, pentru ca e o masura buna pentru agentii economic, marea problema e cum acoperim gaura”, a replicat seful statului.

“Problema este ca guvernul, si daca am fi de acord cu dvs, tot nu am avea … nu suntem …aaa … din moment ce e o lege aprobata de Parlament rolul nostru a fost de a transmite in expunerea de motive motivul emiterii actului normativ cu impactul socio-economic si toate celelalte masuri”, a raspuns Ponta, dupa care s-a referit la acoperirea gaurii bugetare prin crestere economica, combaterea evaziunii fiscale si legea insolventei.

Presedintele o intreaba pe Ioana Petrescu din ce va fi acoperita lipsa de venituri de 11 miliarde de lei din bugetul anului viitor, iar ministrul Finantelor vorbeste despre “o masura extraordinar de buna pentru mediul de afaceri si pentru angajatori”, pe care o sustine “din tot sufletul”.

Ministrul precizeaza ca au fost facute studii iar Traian Basescu ii cere acest studiu, iar Ioana Petrescu se uita la Victor Ponta.

“Mai oameni buni, discutam intre oameni care stiu ce vorbesc sau …”, comenteaza Traian Basescu.

Ministrul Finantelor precizeaza ca la elaborarea bugetului pe 2015 “sursele vor fi foarte clare”

“Doamna, dar eu trebuie sa o promulg acum, pentru ca si eu as vrea sa o promulg, dar credibil”, spune presedintele.

La inceputul partii a doua a inregistrarii, Traian Basescu le spune celor doi ca “Germania, Franta, Italia au intrat in declin economic si asta ne va afecta”.

“Un motiv in plus ca sa relaxam fiscal si sa incurajam firmele sa angajeze”, spune Ioana Petrescu.

“Nu angajeaza nimeni”, intervine Basescu.

“…si sa investeasca mai mult”, adauga Ioana Petrescu.

“Doamna, unde spuneati ca ati terminat, la Harvard, la Oxford?”, o intreaba Basescu.

“La Harvard”, raspunde ministrul Finantelor.

“Roubini e economist de Harvard, ma asteptam la argumente de genul lui, nu….”, comenteaza Basescu.

La un moment dat, presedintele afirma: “Daca as vrea sa imi bat joc de tara asta as promulga-o fara sa mai intreb nimic. Eu plec” in decembrie, la terminarea mandatului.

In conferinta de presa care a urmat discutiilor de la Palatul Cotroceni, Traian Basescu a acuzat postul de televiziune Romania TV ca minte atunci cand afirma ca ar fi jignit-o pe Ioana Petrescu motiv pentru care va publica inregistrarea oficiala.

“Cred ca am sa fac altceva, o sa fie prima oara cand fac publice inregistrarile discutiilor, sa vedem cine minte, RTV, eu, cineva minte aici. Ghita a avut multe contracte cu EADS, nu are vreo ingrijorare? Televiziunea dumneavoastra minte si ca atare voi face publice inregistrarile discutiilor”, a spus Basescu, intr-o conferinta de presa, dupa ce reportera RTV l-a intrebat daca in cursul discutiilor a facut referire la studiile Ioanei Petrescu.

Si premierul Victor Ponta a acuzat un “comportament badaranesc” al presedintelui in timpul discutiilor.

“Presedintele a avut un comportament badaranesc fata de doamna Petrescu, am aflat ca studiile la Harward nu sunt nimic fata de studiile domniei sale. Eu sunt obisnuit, pentru doamna Petrescu cred ca a fost o experienta neplacuta. Nu ma cert nici cu presedintele, nici cu altcineva. A fost o discutie neplacuta”, a declarat Ponta, citat de Mediafax.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.