Sondaj: Victor Ponta este viitorul presedinte al Romaniei. Niciun candidat de dreapta nu are nicio sansa

Sondaj: Victor Ponta este viitorul presedinte al Romaniei. Niciun candidat de dreapta nu are nicio sansa

Sondaj: Victor Ponta este viitorul presedinte al Romaniei. Niciun candidat de dreapta nu are nicio sansa

by July 14, 2014 0 comments

Premierul și președintele PSD, Victor Ponta, este în pole-position pentru cursa prezidențială din toamnă-iarnă. Totuși, Ponta are un candidat care i-ar putea da bătăi de cap: Klaus Iohannis, președintele PNL. Restul candidaților din zona de dreapta au șanse mai mici, arată un sondaj INSCOP Research, realizat pentru Adevarul.

Victor Ponta rămâne favorit în cursa prezidențială, arată datele unui sondaj INSCOP Research, realizat la comanda ziarului Adevărul, în perioada 1 – 6 iulie 2014. Candidatul PSD-UNPR-PC ar obține, în primul tur al alegerilor pentru Cotroceni, 43,6% din voturile celor care se prezintă la urne.

Ponta este urmat de posibilul candidat al Dreptei, Klaus Iohannis, cu 31,2%, pe locul 3 clasându-se Mihai Răzvan Ungureanu, cu aproape 10% dintre opțiuni. Pe locul patru se află independentul Călin Popescu-Tăriceanu, cu 4,5%, apoi Kelemen Hunor, cu 3,5%, restul candidaților, printre care și cel al PMP, Cristian Diaconescu, fiind în  marja de eroare, de 2.6%.

Victor Ponta ar câștiga și turul doi al prezidențialelor, potrivit Inscop, CU 54,8%, în timp ce Iohannis ar lua 45,2%.

În varianta Ponta-MRU în turul doi, scorul ar sta 62,6% față de 37,4%. Ponta vs. Crin Antonescu: 60,7% vs 39,3%. Ponta vs. Predoiu: 66,7% – 33,3%. Ponta vs. Cristian Diaconescu: 67,5% – 32,5%.

Antonescu pierde bătălia cu Iohannis
În ceea ce privește bătălia politică din PNL pentru scaunul de candidat, primarul Sibiului are un scor aproape dublu lui Antonescu: 66,1% dintre respondenţi îl preferă drept candidat din partea PNL pe Iohannis, în timp ce Crin Antonescu ar fi preferat de 33,9% dintre cei chestionaţi.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.055 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%. Chestionarele au fost aplicate în 38 de judeţe şi Municipiul Bucureşti, într-un total de 75 de localităţi (oraşe mari, oraşe medii, oraşe mici, comune, sate)
Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.