Ucraina: Armata a distrus o coloană de camioane care transporta insurgenti prorusi

Ucraina: Armata a distrus o coloană de camioane care transporta insurgenti prorusi

Ucraina: Armata a distrus o coloană de camioane care transporta insurgenti prorusi

by July 3, 2014 0 comments

Forţe ucrainene care participă la “operaţiunea antiteroristă” au distrus o coloană de cinci camioane militare de tip Kamaz care transporta insurgenţi proruşi, a anunţat joi Ministerul Apărării. Operaţiunea s-a desfăşurat miercuri seara, în sudul regiunii Doneţk, unul dintre bastioanele insurgenţilor proruşi, adaugă serviciul de presă al ministerului, fără să ofere un bilanţ mai precis, relateaza Mediafax.

El dă asigurări că un grup de rebeli – care a sosit la bordul unor maşini civile ce arborau un steag alb – a deschis focul, miercuri, asupra unui pnct de control aparţinând armatei, dar a fost respins, iar “agresorii au fost eliminaţi”.

Situaţia în zona de conflict era “tensionată” joi dimineaţa, se arată în comunicatul militar, care citează 16 cazuri de tiruri, în ultimele 24 de ore, din partea rebelilor asupra unor puncte de control şi altor poziţii deţinute de armată. Militarii au “ripostat în mod adecvat”, precizează ministerul.

Forţele de la Kiev şi-au reluat ofensiva militară în estul Ucrainei după expirarea, luni seara, a unui armistiţiu pe care preşedintele Petro Poroşenko a decis să nu-l prelungească.

Kievul nu şi-a schimbat poziţia după reuniunea de la Berlin a şefilor diplomaţiilor ucraineană, rusă, germană şi franceză, care au insistat asupra necesităţii angajării unor noi negocieri.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.