Victor Ponta, in consens cu Traian Basescu: Rusia, partenerul teroristilor din Ucraina

Victor Ponta, in consens cu Traian Basescu: Rusia, partenerul teroristilor din Ucraina

Victor Ponta, in consens cu Traian Basescu: Rusia, partenerul teroristilor din Ucraina

by July 22, 2014 0 comments

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat marti, la Sibiu, ca Romania sustine acordarea de sprijin Ucrainei, precum si acordarea de sanctiuni la adresa Federatiei Ruse, despre care a spus ca este raspunzatoare moral si politic pentru atacul terorist asupra unui avion civil pe teritoriul Ucrainei, informeaza Agerpres.

”Eu am vazut foarte clar mesajul presedintelui Statelor Unite, al liderilor occidentali, si cred ca Romania trebuie si are si eu ca prim-ministru al Romaniei sustin exact aceleasi idei, faptul ca atacul impotriva unui avion civil este un atac terorist, care nu poate fi acceptat si nu poate sa ramana fara urmari, ca este evident ca acei separatisti teroristi au fost si sunt sustinuti de Federatia Rusa si exista o raspundere cel putin morala si politica a Rusiei pentru ceea ce se intampla acolo si ca Romania, alaturi de Statele Unite si de Uniunea Europeana, trebuie sa sprijine Ucraina, implicit Moldova, Georgia, pentru a-si pastra nu doar independenta si suveranitatea, dar pentru a combate aceste fenomene si ca orice masura pe care o luam la nivel international in acest sens va fi si este sprijinita de Romania”, a declarat Victor Ponta.

El a afirmat ca Romania va fi de acord cu ceea ce vor decide liderii europeni si partenerii americani, referindu-se la sanctiunile impotriva Federatiei Ruse.

”Ministrul de Externe, domnul Corlatean, este la intalnirea cu omologii sai si tot ceea ce se decide pe plan european si in coordonare cu partenerii nostri americani, sanctiuni impotriva Federatiei Ruse, sprijin pentru Ucraina, trebuie sa facem cu toata convingerea”, a spus seful Guvernului roman.

Premierul considera, totodata, ca tara noastra se afla ”in prima linie a comunitatii internationale, SUA, Europa, care lupta pentru normalitate, pentru o Ucraina democratica si libera”.

”Dupa cum vedeti, conflictele sangeroase cu oameni nevinovati care isi pierd viata s-au apropiat foarte mult de noi. Romania este in acest moment in prima linie a comunitatii internationale, SUA, Europa, care lupta pentru normalitate, pentru o Ucraina democratica si libera. Si lucrurile care s-au intamplat, faptul ca mor in continuare oameni nevinovati, faptul ca au fost atatea victime in acel atac evident, terorist, asta nu ne face decat sa intelegem mai mult cat de important este sa acordam incredere si sprijin, inclusiv bugetar, pentru militarii romani”, a adaugat prim-ministrul.

Zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines pe directia Amsterdam-Kuala Lumpur, care avea la bord 298 de persoane, s-a prabusit joi in estul Ucrainei, doborat cel mai probabil de o racheta sol-aer intr-o zona in care se infrunta separatisii prorusi si trupele fidele Kievului.

Premierul Victor Ponta a participat marti, la festivitatea de acordare a gradelor militare absolventilor Academiei Fortelor Terestre ‘Nicolae Balcescu’ de la Sibiu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.