Adrian Nastase este liber. El a scapat “conditionat” de puscarie, dupa ce a executat doar o treime din pedeapsa

Adrian Nastase este liber. El a scapat “conditionat” de puscarie, dupa ce a executat doar o treime din pedeapsa

Adrian Nastase este liber. El a scapat “conditionat” de puscarie, dupa ce a executat doar o treime din pedeapsa

by August 21, 2014 0 comments

Adrian Nastase va fi eliberat conditionat din inchisoare, au decis joi judecatorii de la Tribunalul Ilfov, dupa ce fostul premier a executat o treime din pedeapsa.

Fiul sau, Andrei Nastase, urmeaza sa il ia de la Jilava: “E o veste pe care o asteptam demult. Asteptam tot mai repede sa il luam, si sa mergem acasa. Mama ne asteapta acasa si probabil ne pregateste tot felul de lucruri bune. Decizia ne-a bucurat foarte mult. Am fost destul de emotionat dupa pronuntare. M-a sunat, mi-a spus ca a ajuns si decizia aici in cel mai scurt timp o sa iasa si ne vom vedea cu totii. Nu vom merge la casa din Zambaccian, vom merge la Cornu.”

Nastase ar urma sa paraseasca penitenciarul Jilava in cursul acestei seri, in conditiile in care decizia e definitiva.

Tribunalul Ilfov a judecat contestatia procurorilor la decizia Judecatoriei Sectorului 4, prin care fusese admisa propunerea de eliberare conditionata a fostului premier.

Adrian Nastase a fost condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare, dupa contopirea pedepselor din dosarele “Zambaccian” si “Trofeul calitatii”.

Propunerea a fost inaintata Judecatoriei Sectorului 4 de comisia responsabila din Penitenciarul Jilava, care a aratat ca Adrian Nastase “a avut un comportament foarte bun pe perioada detentiei, nefiind sanctionat disciplinar”.

“Astfel, potrivit caracterizarii atasate la dosar, petentul condamnat a participat in mod constant la activitatile de educatie si asistenta psihosociala desfasurate la nivelul sectiei de detinere, implicandu-se cu precadere in actiuni de instruire si influentare pozitiva a celorlalte persoane private de libertate. Totodata, urmare a participarii la activitatile de educatie a fost recompensat de opt ori, fara ca pe intreaga perioada de detentie sa fi fost sanctionat disciplinar. A publicat trei lucrari stiintifice (in decembrie 2012, mai 2014 si iunie 2014) pentru care s-au considerat 105 zile executate din durata pedepsei. Toate aceste aspecte ultim mentionate in referire la petentul condamnat formeaza instantei opinia ca pe parcursul detentiei comportamentul petentului condamnat a fost unul foarte bun, asa cum si unitatea de penitenciar a apreciat in caracterizarea inaintata la dosar”, a scris judecatorul in motivarea deciziei.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.