DNA: perchezitii in 3 judete intr-un dosar de coruptie si evaziune fiscala de peste 1 milion de euro

DNA: perchezitii in 3 judete intr-un dosar de coruptie si evaziune fiscala de peste 1 milion de euro

DNA: perchezitii in 3 judete intr-un dosar de coruptie si evaziune fiscala de peste 1 milion de euro

by September 24, 2014 0 comments

 

Procurorii DNA fac, miercuri, 10 percheziţii în judeţele Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, la firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie şi evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste un milion de euro, surse judiciare declarând că în acest caz ar fi implicat şi deputatul PSD Adrian Simionescu.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în această cauză se fac cercetări privind săvârşirea, în perioada 2012 – 2014, de infracţiuni asimilate celor de corupţie şi evaziune fiscală cu componentă transfrontalieră, prejudiciul estimat fiind de peste un milion de euro.

Procurorii fac, în acest caz, zece percheziţii în judeţele Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, la sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane, a precizat DNA, într-un comunicat de presă.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în acest caz ar fi implicat şi deputatul PSD Adrian Simionescu, precum şi un om de afaceri.

Simionescu ar fi în atenţia anchetatorilor pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, au precizat sursele judiciare.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi de Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Adrian Simionescu este deputat din 2012. Simionescu a fost viceprimar în Turnu Măgurele, în perioada 1996-1997, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, în 2008-2009. Acesta a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PD Teleorman din 1996 până în 2001. Ulterior, el a trecut la PSD, iar în 2001 a fost numit vicepreşedinte al PSD Teleorman.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.