Mesaj Preşedinte: Elitele trebuie să se angreneze în politică

Mesaj Preşedinte: Elitele trebuie să se angreneze în politică

Mesaj Preşedinte: Elitele trebuie să se angreneze în politică

by September 30, 2014 0 comments

Aflat luni la Clubul Politic, preşedintele Traian Basescu a considerat necesar să precizeze că angrenarea elitelor în politică este la momentul acesta singura şansă pe care o mai are Romania.. Acesta consideră că “seceta” în domeniul politic este “uriaşă”.

Surprins de invitaţia de a participa la Clubul Politic, pe care l-a găsit atât de mare, preşedintele a decis ca intalnirea anuală să aibă parte la Palatul Cotroceni. “Ce m-a fascinat, din punct de vedere al invitației, a fost faptul că este un club care vrea să stimuleze elitele să intre în politică și acesta a fost canalul de sensibilitate pe care am decis să vă invit aici. Sunt unul dintre politicienii care spune — și s-a văzut că spun degeaba — că avem nevoie de o clasă politică nouă, avem nevoie de o elită politică formată din oameni care știu cine sunt, formată din profesioniști, formată din oameni care, dacă pleacă din politică, au refugiul în propria lor meserie, în propria lor preocupare, în calificarea pe care o au. Sunt prea mulți oameni în politica românească necalificați și nu pentru că n-ar avea diplome, dar pentru că în meseria lor sunt niște zerouri și, atunci, nu te poți aștepta de la ei ca, odată ajunși la locul de decizie politică, să facă altceva decât, într-o zi de marți a săptămânii, să se adune o sută de legi și ei să voteze fără să știe ce au votat. Am convingerea că deficitul de pregătire profesională și de conștiință a propriei valori profesionale face ca mult prea mulți politicieni din cei 588 de parlamentari să fie un balast politic și nu o valoare politică”, a declarat preşedintele Traian Băsescu la Clubul Politic,conform discursului publicat de Administraţia Presidenţială.

Angrenaţi-vă în politică oriunde vreţi, dar intraţi în politică!”, este un mesaj destul de important pe care preşedintele îl susţine. Traian Băsescu consideră că “seceta în politică, seceta de valori este uriaşă şi asta nu pentru că România nu are valori, dar pentru că valorile s-au îndepărtat de politică şi datorită deprecierii credibilităţii clasei politice în faţa populaţiei. Nu este, însă, altă soluţie decât ca elitele să spună, de regulă: aici este clasa politică, dar eu îmi asum, ca om valoros, să intru în această clasă şi, aşa cum ne-au trebuit 25 de ani să o decredibilizăm complet, în 5 ani, 6 ani sa reface credibilitatea clasei politice prin cei care acced în interiorul clasei politice”.

Șeful statului a mai spus că, fără a avea pretenția de a face parte dintr-o elită a țării, tot timpul a fost extrem de relaxat cu privire la lungimea vieții sale în politică, știind că are în sertar brevetul de căpitan de cursă lungă.

Mesajul final al preşedintelui ţării a fost: “Ca un președinte la sfârșit de mandat, care a văzut multe în cei zece ani și a înțeles multe din modul cum funcționează statul și a înțeles și de ce nu funcționează statul și a înțeles și de ce România nu avansează suficient de rapid, închei spunându-vă: elitele trebuie să se angreneze în politică. Este singura șansă pe care România o are. Calitatea structurii politice a României este atât de scăzută, încât ea nu poate garanta evoluția pozitivă în ritmul în care am putea să o facem fără implicarea elitelor”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.