Stelian Tanase: Au existat presiuni politice la TVR pentru scoaterea din grila a lui Nistorescu

Stelian Tanase: Au existat presiuni politice la TVR pentru scoaterea din grila a lui Nistorescu

Stelian Tanase: Au existat presiuni politice la TVR pentru scoaterea din grila a lui Nistorescu

by September 24, 2014 0 comments

Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a declarat, miercuri, că s-au făcut presiuni politice asupra sa, precizând că fostul reprezentant al Guvernului în CA al TVR i-a cerut să îi scoată din grila Televiziunii Române pe Sorin Avram şi Cornel Nistorescu.

Stelian Tănase este audiat, miercuri, în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, în contextul în care afirmaţiile recente ale acestuia “au ridicat anumite semne de întrebare asupra a ceea ce se întâmplă în instituţia pe care o conduce”, după cum a declarat la începutul audierilor Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei.

În acest context, Stelian Tănase a spus că s-au făcut presiuni politice asupra sa, însă acestea au încetat după ce le-a dezvăluit public.

“Până am dat interviul (un interviu acordat gandul.info, n.r.), au fost presiuni politice asupra mea. De atunci, nu”, a spus Stelian Tănase, răspunzând la o întrebare adresată de deputatul PPDD Liliana Mincă.

De asemenea, Stelian Tănase a primit telefoane prin care i s-a cerut să scoată din grilă anumiţi jurnalişti. “Mi s-a cerut să-l scot pe Sorin Avram şi pe Cornel Nistorescu, în mod direct, cu nume şi prenume. Am refuzat, mi s-a părut că s-a ajuns prea departe (…) În momentul în care mi s-a cerut de către domnul Cornel Calotă să iau aceste măsuri, am decis să ies public şi să spun”, a declarat Stelian Tănase.

Corneliu Calotă a fost înlocuit cu supleantul său, Adrian Ștefan Bădescu, în Consiliul de Administraţie al TVR. Calotă şi Bădescu au fost numiţi membru titular, respectiv membru supleant din partea Guvernului în CA al TVR, pe 1 aprilie, printr-o hotărâre a Parlamentului.

“Toţi care au sunat au rămas cu telefonul în mână”, a mai spus Stelian Tănase.

Pe de altă parte, Stelian Tănase a spus că a avut “întrevederi cu lideri politici foarte importanţi din tot spectrul politic”. “Chiar şi domnului Ponta i-am cerut o întrevedere”, a spus Stelian Tănase, precizând că nu a putut să aibă această întâlnire, în care i-ar fi spus lucrurile pe care le-a declarat ulterior public. De asemenea, Stelian Tănase a spus că, dacă ar fi avut loc această întrevedere, poate nu s-ar fi ajuns la blocajul de astăzi.

Stelian Tănase a adăugat că Televiziunea Română este “la cheremul politicienilor”. “Politicienii au fost implicaţi în foarte multe acţiuni nefaste în sarabanda asta de directori care vin şi pleacă ( …) în schimbarea grilelor (…) TVR nu are o strategie de programe, aşa cum spune legea. Nici nu ar putea să aibă câtă vreme este la cheremul unor politicieni, care sunt foarte imaginativi”, a mai spus Tănase.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.