Tribunal: Klaus Iohannis a fost ales in mod ilegal presedinte al PNL

Tribunal: Klaus Iohannis a fost ales in mod ilegal presedinte al PNL

Tribunal: Klaus Iohannis a fost ales in mod ilegal presedinte al PNL

by September 9, 2014 0 comments

Tribunalul Bucureşti a respins noua conducere a Partidului Naţional Liberal, invocând faptul că modificarea statutului partidului referitoare la vechimea lui Klaus Iohannis s-a făcut în mod ilegal. Astfel, alegerea lui Iohannis la şefia PNL a fost respinsă, transmite Realitatea TV. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel. Pentru a putea candida la şefia partidului, Iohannis ar fi avut nevoie de o vechime de cel puţin doi ani în partid, însă PNL a votat o derogare prin intermediul căreia liderul liberalilor a primit dreptul de a candida.

De asemenea, Tribunalul a hotărât că toate deciziile pe care Klaus Iohannis le-a luat în calitate de preşedinte al partidului nu sunt legale. Printre aceste decizii se numără şi aceea de a candida la alegerile prezidenţiale.

Partidul Naţional Liberal şi preşedintele partidului, Klaus Iohannis, au fost chemaţi în judecată în luna iunie de Dănuţ Bădău, primarul PNL din Pucioasa, care a contestat la tribunal alegerea primarului Sibiului în fruuntea liberalilor. Vineri a avut loc primul termen din acest dosar. Liberalul Dănuţ Bădău a contestat numirea ca președinte al lui Klaus Iohannis în fruntea PNL, precizând că a fost grav încălcat statutul de funcționare al partidului.

”Nu avea voie să fie numit președinte interimar al PNL, având în vedere că nu întrunea condițiile statutare. Iohannis nu a fost numit statutar. Astăzi a fost primul termen. Din informația pe care o am de la avocatul meu, instanța se va pronunța săptămâna viitoare. Nu știu ce se va întâmpla cu domnul Iohannis, dar știu că acesta ocupă în acest moment nelegal poziția de președinte al PNL”, a  declarat atunci Dănuț Bădău.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.