Corina Cretu este audiata azi în comisia REGI din Parlamentul European

Corina Cretu este audiata azi în comisia REGI din Parlamentul European

Corina Cretu este audiata azi în comisia REGI din Parlamentul European

by October 1, 2014 0 comments

La această oră comisarul desemnat pentru Politică Regională, Corina Cretu, este audiată în comisia REGI din Parlamentul European. Potrivit Mediafax, timp de trei ore europarlamentarul trebuie să le răspundă colegilor la întrebari.

Pe 22 octombrie este programat votul in plen. Audierea a inceput cu o intervenţie a Corinei Creţu în care şi-a prezentat priorităţile, iar la finalul celor aproximativ 47 de întrebari, aceasta mai are la dispoziţie 5 minute pentru concluzii.

Comisarul desemnat pentru Politică Regională a răspuns la întrebările scrise ale eurodeputaţilor, înainte de audiere, asigurându-i că va evita orice situaţie care să-i pună la îndoială independenţa sau imparţialitatea. Corina Creţu îi asigura totodată că va transpune în practică obiectivele politicii de coeziune.

Corina Creţu a precizat că în ultimii 14 ani s-a ocupat de chestiuni europene, iar această experienţă a ajutat-o să dobândească “o bună cunoaştere” a instituţiilor europene şi a metodelor lor de lucru. “În calitate de economist şi datorită experienţei mele politice atât în ţara mea, cât şi în Parlamentul European sunt convinsă că Politica Regională a UE este un instrument puternic pentru crearea de creştere economică, locuri de muncă şi pentru promovarea integrării grupurilor dezavantajate, în special, dar nu numai, în regiunile cele mai puţin dezvoltate”, a declarat europarlamentarul.

Comisarul desemnat pentru Politica Regionaă le-a transmis actualilor colegi europarlamentari că va acţiona în direcţia implementării agendei strategice a Comisiei Juncker, astfel încât fondurile Politicii de Coeziune să aibă “o contribuţie substanţială” la crearea de locuri de muncă, investiţii şi creşterea economică.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.