CSM vrea o anchetă în cazul declaraţiilor lui Traian Băsescu despre Dosarul Microsoft

CSM vrea o anchetă în cazul declaraţiilor lui Traian Băsescu despre Dosarul Microsoft

CSM vrea o anchetă în cazul declaraţiilor lui Traian Băsescu despre Dosarul Microsoft

by October 9, 2014 0 comments

Consiliul Superior al Magistraturii vrea o anchetă în cazul declaraţiilor lui Traian Băsescu referitoare la Dosarul Microsoft. Preşedintele ar fi dat detalii din dosar, anunţă Antena 3.

Solicitarea vine la iniţiativa preşedintelui CSM Horaţius Dumbravă, nemulţumit că mai mulţi politicieni, printre care preşedintele şi primul-ministru, fac declaraţii privind dosare penale aflate în instrumentarea procurorilor.

“Contextul din zilele acestea, în care apar declaraţii ale preşedintelui României, Traian Băsescu, în care sunt devoalate date şi informaţii din dosare penale sau declaraţii ale primului ministru Victor Ponta, prin care sunt atenţionaţi procurorii cum trebuie în mod concret să-şi facă ancheta, impun ca CSM să ia atitudine împotriva oricărui act care știrbește independenţa justiţiei şi erodează încrederea publicului în justiţie. În această perioadă, în care se multiplică atacurile la adresa justiţiei, nu este îndeajuns ca, punctual, să fie sesizată Inspecţia Judiciară după care să așteptăm săptămâni la rând până când Inspecţia Judiciară va analiza şi propune Plenului concluziile verificărilor făcute. Ci este nevoie de un Apel sau un Avertisment categoric pe care Plenul CSM să-l facă la adresa tuturor politicienilor”, declară Horaţius Dumbravă, într-un document remis Agerpres.

Dumbravă doreşte astfel să transmită un “avertisment” la adresa întregii clase politice, considerând că, “în această perioadă, în care se multiplică atacurile la adresa justiției, nu este îndeajuns ca, punctual, să fie sesizată Inspecţia Judiciară”.

Vineri, 3 octombrie, Traian Băsescu a anunţat că a dat aviz pozitiv cererii de urmările penală a unor foşti miniştri. Cu această ocazie, preşedintele a făcut câteva comentarii despre Dosarul Microsoft: “Vom vedea dacă Victor Ponta va dobândi o altă calitate mai târziu.”

Citeşte mai multe pe…

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.