Elena Udrea a fost interceptata cât timp a fost ministru

Elena Udrea a fost interceptata cât timp a fost ministru

Elena Udrea a fost interceptata cât timp a fost ministru

by October 16, 2014 0 comments

Elena Udrea a fost interceptată în perioada în care era ministru la Dezvoltare Regională şi Turism, în baza unui mandat emis de judecătorii de la Înalta Curte, informează România TV. Udrea a fost chemată ca martor în dosarul primarului Gheorghe Ştefan Pinalti şi recunoaşte că procurorii au înregistrări ale discuţiilor pe care le-a avut cu acesta.

Elena Udrea a fost audiată, la data de 1 octombrie, la DNA în calitate de martor în dosarul care îl vizează pe primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan Pinalti.

După două ore de audieri, Udrea declara că “a fost declaraţie de martor în legătură cu o activitate a domnului primar Gheorghe Ştefan de prin 2011 pe nişte lucrări pe Hotărârea de Guvern 577, o explicaţie cum funcţiona acest program. Este exclus să se ceară aviz”.

Potrivit România TV, Elena Udrea a fost interceptată, în baza unui mandat de siguranţă naţională, emis de judecătorii ICCJ, fiindu-i ascultate telefoanele, dar fiind şi monitorizată prin GPS.  Mai mult, în dosarul lui Pinalti apar şi convorbiri ambientale, toate acestea din perioada în care Udrea era ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

În plus, susţine România TV, procurorii au la dosar şi alte discuţii ale Elenei Udrea cu lideri locali, printre care şi  baronul Culiţă Tărâţă.

 

Întrebată, joi, ce au vrut să ştie de la ea procurorii DNA, Udrea a invocat înregistrările pe care anchetatorii le au în acest dosar.

Am depus marturie ca urmare a faptului ca exista inregistrari intre Gheorghe Stefan si Elena Udrea, dar astfel de discutii le-am avut cu toti primarii, la fel am avut discutii cu parlamentarii care ma rugau sa finantez lucrari.

Astfel de lucruri sunt legale si se fac in mod firesc, nefiind suficienti bani. Procurorii au pus problema daca firmele erau sau nu apropiate de Gheorghe Stefan, ceea ce eu nu stiu. Eu i-am spus dl Stefan ca s-au facut alocarile la nivelul tarii si ca in judetul Neamt e aceasta lista. Ma sunase dl Stefan.

Citeste mai mult pe RomaniaTV.NET

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.