Ford va construi un nou model la uzina din Craiova

Ford va construi un nou model la uzina din Craiova

Ford va construi un nou model la uzina din Craiova

by October 22, 2014 0 comments

Ford va demara producţia unui nou model la uzina de la Craiova, iar secţia de motoare este suficient de flexibilă încât să producă şi un al treilea motor sau mai multe, pe lângă cele Fox (1.0 EcoBoost) şi Sigma (1.5 EcoBoost).

Ford are un plan de investitii de jumatate de milion de dolari in proiecte comunitare la Craiova, in perioada 2014-2017, si reconfirma ca a venit in Romania sa ramana, in pofida dificultatilor pe care le intalneste pe piata modelul B-MAX, produs local. In plus, va urma si al doilea model produs la Craiova, iar sectia de motoare este suficient de flexibila incat sa produca si un al treilea motor sau mai multe, pe langa cele Fox (1.0 EcoBoost) si Sigma (1.5 EcoBoost).

“Vă reamintesc că am investit un miliard de euro în aceasta uzină, până acum. Vedeţi vreo companie din lume care investeşte un miliard de euro undeva şi apoi pleacă? Ar fi o prostie”, a declarat preşedintele Ford Romania, Jan Gijsen, la Craiova.

El a mentionat ca investiile in proiecte comunitare la Craiova vin sa intareasca angajamentul Ford luat in fata Romaniei. In plus, colaborarea cu universitatile functioneaza si Ford incearca sa pregateasca inca din scoala oameni pentru a-i angaja cand va intra in productie al doilea model.

“Lucram cu universitatile pentru diverse programe de scolarizare. Stiti ca urmeaza sa extindem productia cu al doilea vehicul, iar cand acest lucru se va intampla trebuie sa angajam noi oameni. O sa trecem de la doua schimburi la trei. Deci vom avea nevoie de oameni instruiti si lucrand indeaproape cu universitatile vom putea avea oameni mai pregatiti in domeniile in care avem nevoie. Oamenii trebuie sa fie mai pregatiti pentru industria aceasta (n.r.: auto). In final este un castig pentru universitate si pentru noi”, a spus Gijsen.

Citeste mai mult pe ECONOMICA.NET

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<