Fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoș, a fost adus luni dimineață cu mandat la DNA

Fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoș, a fost adus luni dimineață cu mandat la DNA

Fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoș, a fost adus luni dimineață cu mandat la DNA

by October 27, 2014 0 comments

Omul de afaceri Dorin Cocoș a fost adus luni dimineață cu mandat la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru a fi audiat în dosarul Microsoft. Potrivit România TV, omul de afaceri ar urma să fie pus sub urmărire penală.

De asemenea, potrivit unor surse judiciare, a fost emis mandat de aducere la DNA și pentru omul de afaceri Nicolae Dumitru.

Omul de afaceri a fost dat jos din maşina poliţiei, fiind escortat de doi ofiţeri DNA. Bărbatul a fost ridicat cu un mandat de aducere, urmând să fie audiat pentru mai multe ore. În urmă cu o săptămână s-au făcut percheziţii la domiciliul acestuia în timp ce afaceristul se afla în străinătate. Cu toate acestea, el s-a întors zilele trecute din Dubai, ca apoi să fie adus la DNA. Conform procurorilor, Cocoş era un personaj de legătură între premieri şi diferiţi oamenii de afaceri. Firmele mari reuşeau în acest mod să obţină contractele păguboase pentru stat. În dosar apar informaţii că Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan au primit mită în valoare de 8-9 milioane de euro. Din locuinţa lui Dorin Cocoş s-au ridicat numeroase documente, dar şi calculatoare.

De asemenea, potrivit unor surse judiciare, a fost emis mandat de aducere la DNA şi pentru omul de afaceri Nicolae Dumitru, cunoscut drept Niro.

Procurorii DNA au efectuat, pe 16 octombrie, percheziţii la oamenii de afaceri Dorin Cocoş, Remus Truică, Nicolae Dumitru, precum şi la Cătălin Harnagea, fost director SIE, în Dosarul Microsoft. De asemenea, DNA a făcut percheziţii la fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, la fostul consilier prezidenţial Dorin Marian, la domiciliul fostului tenismen Dinu Pescariu, precum şi la o fundaţie a acestuia, şi la firma lui Claudiu Florică, fost şef Fujitsu în România şi martor important în dosarul Microsoft. Procurorii au ridicat mai multe documente, dar şi calculatoare de la domiciliile celor vizaţi.

Potrivit primelor informaţii, vizat era şi preşedintele Comitetului Olimpic Român, Alin Petrache, dar acesta susţine că la domiciliul său nu s-a efectuat nicio percheziţie şi că este vorba despre o confuzie.

“Nu sunt vizat în niciun dosar. Este o confuzie regretabilă la mijloc. Mandatul de percheziţie nu este pe numele meu”, a ţinut să precizeze Alin Petrache.

În urmă cu doar o săptămână, Remus Truică a fost vizitat de executori. Fostul șef de cabinet al lui Adrian Năstase a fost executat silit pentru un credit de 3 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al DNA, au fost vizate de percheziții sedii de societăți comerciale, de fundații sau domicilii ale unor persoane fizice

Citeşte mai departe pe RomâniaTV.net

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.