Klaus Iohannis la RFI: Va trebui sa fac un act de moralitate

Klaus Iohannis la RFI: Va trebui sa fac un act de moralitate

Klaus Iohannis la RFI: Va trebui sa fac un act de moralitate

by October 7, 2014 0 comments

Klaus Iohannis a declarat pentru RFI că în cazul în care Înalta Curte îl va găsi incompatibil, acesta va face un act de moralitate.

“Nu am niciun fel de emotii Nu vreau sa spun ca daca pierd procesul imi e indiferent,. Va trebui sa fac un act de moralitate, nu ilegalitate”, a declarat candidatul ACL la preşedinţie.

“Trebuie sa iau atitudine fata de rezolutia de atunci,. cand o voi avea, voi face un pas de care vor fi toti multumiti”, citează România TV.

Judecătorii au înaintat pe 3 octombrie 2014 raportul în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis! Magistraţii spun că au admis judecarea recursului ANI pentru că există un precedent şi mai multe persoane care au fost în situaţia candidatului la prezidenţiale au fost declarate incompatibile.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a trimis un raport către ANI şi Klaus Iohannis. Acesta poate fi contestat de ambele părţi, în termen de 10 zile în care părţile implicate pot depunde concluzii scrise şi obiecţiuni, după care judecătorii vor lua o decizie, potrivit România TV.

În acest raport judecătorii spun că există deja o practică la nivelul Curţii Europene de Justiţie în care persoane aflate în situţia lui Klaus Iohannis au fost declarate incompatibile. Este posibil astfel ca şi Klaus Iohannis să fie declarat incompatibil şi scos din cursa pentru pretidenţiale, pentru că o incompatibilitate definitivă nu-i va mai permite să deţine timp de 3 ani funcţii publice.

Inspectorii ANI au descoperit că Iohannis a fost în incompatibilitate după ce a deţinut simultan funcţia de primar, dar şi membru al AGA la Apă Canal Sibiu şi la SC Pieţe.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.