Laszlo Kover: daca UE vrea sa dicteze Ungariei, atunci ţara ar trebui sa paraseasca organizaţia

Laszlo Kover: daca UE vrea sa dicteze Ungariei, atunci ţara ar trebui sa paraseasca organizaţia

Laszlo Kover: daca UE vrea sa dicteze Ungariei, atunci ţara ar trebui sa paraseasca organizaţia

by October 27, 2014 0 comments

Laszlo Kover, presedintele Parlamentului de la Budapesta si parlamentar Fidesz, sustine ca, in cazul in care Uniunea Europeana vrea sa dicteze Ungariei, atunci tara sa ar trebui sa se retraga treptat din organizatie, relateaza Budapest Business Journal, citand hotnews.ro cotidianul ungar origo.hu.


Potrivit sursei citate, Laszlo Kover a declarata ca, in cazul in care Bruxelles-ul vrea sa spuna tarii sale cum ar trebui sa fie guvernata, atunci seamana cu Moscova inainte de schimbarea regimului.

Presedintele Parlamentului ar mai fi afirmat ca, daca aceasta este directia in care vrea sa o apuce UE, atunci Ungaria ar trebui sa aiba in vedere posibilitatea de a parasi uniunea.

Potrivit origo.hu, Kover a mai afirmat ca acesta este scenariul “de cosmar”, si se indoieste ca se va ajunge pana acolo.

Parlamentarul Fidesz a mai afirmat ca nu UE si NATO sunt problema, ci faptul ca “lumea euroatlantica este zdruncinata, intr-o acceptie morala”.

Potrivit presedintelui parlamentului de la Budapesta, de la caderea comunismului, guvernele si liderii financiari din unele tari occidentale cred ca pot face tot ce vor.

Discursul lui Kover a atras imediat critici din partea partidelor si politicienilor din opozitie, solicitandu-i premierului Viktor Orban sa il “disciplineze” pe colegul sau de partid, invocand faptul ca opiniile sale afecteaza interesele internationale ale tuturor cetatenilor ungari. Totodata, premierului i s-a cerut sa anunte expres daca viitorul Ungariei este intr-o alianta cu Moscova sau alaturi de Bruxelles.

Citeşte mai multe pe hotnews.ro

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.