Viorel Hrebenciuc a DEMISIONAT din Parlament

Viorel Hrebenciuc a DEMISIONAT din Parlament

Viorel Hrebenciuc a DEMISIONAT din Parlament

by October 21, 2014 0 comments

VIOREL HREBENCIUC a demisionat din Parlament, informează România TV. Hrebenciuc este urmărit penal în trei dosare, iar procurorii au cerut încuviinţarea arestării preventive a deputatului PSD, în Dosarul retrocedărilor ilegale. În urma demisiei, nu mai este nevoie ca deputaţii să se pronunţe pe solicitarea DNA de arestare a lui Hrebenciuc. Rămas fără imunitate, social-democratul va putea fi arestat.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat, marţi, că VIOREL HREBENCIUC şi-a dat demisia din Parlament. Cererea de demisie a fost înregistrată la cabinetul secretarului general al Camerei.

Zgonea a precizat că demisia lui Hrebenciuc va fi anunţată în plenul Camerei, urmând să se vacanteze locul de parlamentar.

Credem că această funcţie pe care a câştigat-o in 2012 nu trebuie sa fie un obstacol pentru domnia sa si pentru justitie. Îsi depune demisia. Conform procedurilor, o sa anunt in plen saptamana viitoare.  Nu mai este nevoie de niciun vot. Ramane dosarul in Parlament pentru Ioan Adam. Viorel Hrebenciuc şi-a depus demisia, are incredere in justitie, vrea sa mearga demn si are incredere in justitie“, a declarat Zgonea.

Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede că “deputaţii pot demisiona prin cerere scrisă, adresată preşedintelui Camerei. Acesta, în şedinţă publică , îl întreabă pe deputatul respectiv dacă stăruie în demisie, iar dacă răspunde afirmativ sau nu se prezintă în Camer ă pentru a ră spunde, cu toate că fost înştiinţat, preşedintele declară locul vacant”.

Zgonea a precizat însă că, până la o decizie definitivă a instanţei, Hrebenciuc rămâne membru PSD.

Odată cu demisia din Parlament, dosarul lui Viorel Hrebenciuc nu va mai merge la Înalta Curte de Casaţie, ci la o instanţă inferioară, probabil Tribunal. Procurorii vor cere arestarea lui Hrebenciuc în instanţă.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.