Frank-Walter Steinmeier: Situaţia din estul Ucrainei a devenit din nou gravă

Frank-Walter Steinmeier: Situaţia din estul Ucrainei a devenit din nou gravă

Frank-Walter Steinmeier: Situaţia din estul Ucrainei a devenit din nou gravă

by November 10, 2014 0 comments

Ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier a declarat luni că situaţia din regiunile estice ale Ucrainei controlate de rebelii proruşi a devenit din nou gravă şi că toate părţile trebuie să respecte acordul de încetare a focului convenit în septembrie la Minsk, relatează Reuters.

“Din păcate, situaţia este din nou gravă. Acum cred că trebuie să facem apel la toţi cei implicaţi în conflict, precum şi la partea rusă, să revină la condiţiile protocolului de la Minsk”, a spus ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, într-o conferinţă de presă la Astana, cu ocazia unei vizite în Kazahstan.

Afirmaţiile sale relevă îngrijorarea tot mai mare privind amplificarea luptelor între separatiştii proruşi şi forţele guvernamentale ucrainene în ultima săptămână, în pofida armistiţiului convenit la 5 septembrie în capitala Belarusului.

Oraşul Doneţk, fief al separatiştilor din estul Ucrainei, a fost lovit duminică de cele mai puternice bombardamente din ultima lună, iar Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a precizat că a identificat o coloană de trupe înarmate fără însemne în regiunea separatistă, dovadă, în opinia Kievului, a faptului că Moscova a trimis întăriri.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.