Klaus Iohannis: Dezbaterea să aibă loc la Universitatea de Vest din Timişoara, într-un cadru echitabil şi neutru

Klaus Iohannis: Dezbaterea să aibă loc la Universitatea de Vest din Timişoara, într-un cadru echitabil şi neutru

Klaus Iohannis: Dezbaterea să aibă loc la Universitatea de Vest din Timişoara, într-un cadru echitabil şi neutru

by November 5, 2014 0 comments

Presedintele PNL Klaus Iohannis saluta initiativa Universitatii de Vest din Timisoara de a organiza o dezbatere intre cei doi candidati la Presedintia Romaniei intrati in turul doi. “Prestigiul acestei universitati si spiritul in care a fost lansata invitatia, aceea a unui dialog real pe teme importante pentru cetateni, m-au determinat sa accept propunerea formulata de rectorul Marilen Pirtea”, a anuntat miercuri Klaus Iohannis.
Candidatul ACL a aratat ca “Asa cum am anuntat de la bun inceput, consider ca este absolut necesar ca cei doi candidati ramasi in competitia pentru Presedintie sa aiba o dezbatere bazata pe viziunea si proiectul fiecaruia dintre ei pentru Romania. Din respect pentru cetateni, o astfel de dezbatere electorala nu poate sa aiba loc decat intr-un cadru echitabil si neutru pentru ambii candidati si consider ca aceste conditii pot fi asigurate de Universitatea de Vest din Timisoara.”

Klaus Iohannis s-a declarat “neplacut surprins ca Victor Ponta prefera sa dialogheze cu mine intr-un format de discutii prestabilit de catre echipa sa, cu moderatorii si cu temele fixate dupa bunul sau plac. M-as fi asteptat de la domnul Ponta sa nu dezonoreze votul oamenilor care l-au propulsat in turul doi al alegerilor prezidentiale preferand un simulacru de dezbatere si sa aiba curajul de a avea impreuna o confruntare de idei corecta, intr-un cadru impartial.”

El i-a transmis lui Victor Ponta ca “Daca este cu adevarat interesat sa participe la o dezbatere electorala, il astept pe domnul Ponta sa onoreze invitatia Universitatii de Vest din Timisoara si sa fie de acord ca ambele echipe de campanie sa negocieze temele si sa puna la punct, impreuna cu organizatorii, detaliile acestei dezbateri. Fac un apel la Victor Ponta sa nu mai tergiverseze luarea unei decizii si sa accepte organizarea unei dezbateri electorale in mediu universitar, la care sa aiba acces toata presa si toate televiziunile din Romania, inclusiv televiziunea publica.”

Citeste mai mult

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.