Laura Codruta Kovesi: Majoritatea persoanelor din dosarul Microsoft se regasesc in dosarul EADS

Laura Codruta Kovesi: Majoritatea persoanelor din dosarul Microsoft se regasesc in dosarul EADS

Laura Codruta Kovesi: Majoritatea persoanelor din dosarul Microsoft se regasesc in dosarul EADS

by November 20, 2014 0 comments

Procurorul sef al DNA a declarat, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca “majoritatea persoanelor care au semnat contracte in licentele Microsoft e posibil sa apara” si in dosarul EADS.

“Majoritatea persoanelor care au semnat contracte in licentele Microsoft e posibil sa apara si in partea de EADS, sunt ministere care apar si intr-o parte si in alta, ca semnatari ai contractelor sau avand o contributie pentru incheierea lor. De aceea, dosarele sunt lucrate impreuna”, a precizat Kovesi, care a explicat ca “in acelasi dosar care vizeaza si licentele Microsoft sunt verificate si contractele denumite de presa EADS”.

“Au fost incheiate in aceeasi perioada de timp. Nu avem doua dosare diferite, Microsoft si EADS. Avem un singur dosar in care sunt verificate toate aceste contracte”, a continuat procurorul sef, care a mentionat ca, daca pentru contractele care au vizat licentele Microsoft s-au facut deja invinuiri, acest lucru nu s-a intamplat pentru contractele cu EADS ca “urmare a modului in care e administrat probatoriul”.

“In acest dosar cu EADS s-au facut aproape zilnic audieri, ridicari de documente, perchezitii domiciliare, la firme, au fost ridicate foarte multe calculatoare care sunt in procedura unor perchezitii informatice. Deci au fost stranse multe date si informatii”, a spus Laura Codruta Kovesi, adaugand ca exista “comisii rogatorii in derulare cu colegi din statele europene si trebuie sa ne coordonam si cu ei”.

Kovesi a precizat ca se va ajunge la invinuiri “cu siguranta”
, avand in vedere ca exista “persoane care au venit sa colaboreze” iar multi functionari “au dat declaratii in dosar”.

“Nu ne intereseaza calitatea si numarul persoanelor care vor fi invinuite. Procurorii DNA vor continua acest dosar, vom strange toate probele si vom stabili adevarul cu privire la incheierea acestor contracte”, a mai spus aceasta.

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.