Monica Macovei cere PRELUNGIREA programului de vot din străinătate. Reacţia BES

Monica Macovei cere PRELUNGIREA programului de vot din străinătate. Reacţia BES

Monica Macovei cere PRELUNGIREA programului de vot din străinătate. Reacţia BES

by November 2, 2014 0 comments

SCANDAL la ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cozi impresionante s-au înregistrat la secţiile de votare din străinătate. În total, peste hotare au fost deschise 294 de secţii de vot, dintre care 21 se află în Republica Moldova. La Chişinău şi Bălţi, cozile se întind chiar şi pe o sută de metri. Cozi impresionante sunt şi în alte ţări unde românii au venit în număr mare la vot. Monica Macovei a cerut solicită prelungirea votului pentru românii din străinătate

Cetăţenii români stau la coadă pentru a vota la secţiile deschise în mai multe oraşe europene, printre care Paris, Londra, Munchen sau Londra.

Şi românii din Italia, Spania, Germania, Austria, Austria, Elveţia şi Belgia sunt extrem de interesaţi de alegerile prezidenţiale 2014. Sute de oameni stau la coadă pentru a-şi exprima opţiunea de vot.

Candidata independentă la alegerile prezidențiale Monica Macovei solicită prelungirea programului în secțiile de votare din străinătate dacă la ora 21,00 încă mai este lume la coadă, iar Biroul Electoral pentru Străinătate menţionează că nu are în competenţă această prelungire.

“Toţi cetățenii români care s-au deplasat până la secția de vot trebuie să voteze”, susţine Macovei într-un comunicat.

Biroul Electoral Nr. 48 pentru Secţiile de Votare din Străinătate reaminteşte că, potrivit dispoziţiilor art. 46 alin. (1) din Legea 370/ 2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, “la ora 21,00 preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea sălii unde se votează”.

Potrivit prevederilor art. 46 alin. (2) “Alegătorii care la ora 21,00 se află în sala unde se votează pot să îşi exercite dreptul de vot”.

Prelungirea programului de votarea nu este de competenţa Biroului Electoral Nr. 48 pentru Secţiile de Votare din Străinătate.

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<