Pacienții din spitale trebuie să trimită personal CERERILE PENTRU URNA SPECIALĂ la BEC

Pacienții din spitale trebuie să trimită personal CERERILE PENTRU URNA SPECIALĂ la BEC

Pacienții din spitale trebuie să trimită personal CERERILE PENTRU URNA SPECIALĂ la BEC

by November 2, 2014 0 comments

La doar câteva minute de la deschiderea secţiilor de votare au apărut şi primele neînţelegeri. Directorii de spitale au trimis către Birourile Electorale liste cu pacienţii internaţi care doresc să voteze. Oficialii de la BEC au spus că nu directorii, ci pacienţii sunt cei care trebuie să facă cererile.

O decizie a Biroului Electoral Central a fost interpretată greşit de mai mulţi directori de spitale, potrivit reprezentanţilor BEC.

Directorii de la spitalele din ţară au trimis liste cu sute de pacienţi pentru care au cerut urna mobilă, potrivit România TV. Aceste solicitări i-au speriat pe preşedinţii secţiilor de vot, pentru că, au spus ei, s-ar bloca secţiile de votare în cazul în care ar trebui ca întreaga zi, urna mobilă să fie pe teren cu cel puţin doi dintre membrii secţiei.

Biroul Electoral Central a trimis o nouă adresă, prin care a explicat faptul că fiecare pacient care vrea să voteze va trimite individual această solicitare către Biroul Electoral de care aparţine.

“Luând în considerare prevederile art. 45 din Legea 370/2004 pentru alegerea Președintelui României și ținând seama de prevederile Deciziei nr. 109D/31.10.2014, Biroul Electoral Central precizează: cererile pentru urna specială sunt formulate personal de alegători. Președinții secțiilor de votare au obligația legală de a aproba doar acele cereri ce sunt formulate conform prevederilor stipulate în Legea 370/2004.

Cererile pentru urna specială formulate de personalul medical sau de către conducerea instituțiilor în care se află internați alegători, în numele acestora, nu respectă prevederile legale“, se arată în comunicatul BEC.

 Alegătorii vor vota la secţia de votare la care sunt arondaţi, potrivit domiciliului. Cei care sunt în altă localitate decât cea de domiciliu pot vota la orice secţie de votare, pe listele suplimentare, fiind înscrişi de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare într-un tabel separat. Aceştia trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere când se prezintă la urne, prin care îşi asumă că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.