Ponta: Tăriceanu, prima variantă de premier. Nu exclud să fie şi Florin Georgescu sau George Maior

Ponta: Tăriceanu, prima variantă de premier. Nu exclud să fie şi Florin Georgescu sau George Maior

Ponta: Tăriceanu, prima variantă de premier. Nu exclud să fie şi Florin Georgescu sau George Maior

by November 5, 2014 0 comments

VICTOR PONTA a anunţat marţi, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că are trei variante pentru funcţia de prim-ministru, în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, liderul PLR, FLORIN GEORGESCU, vice-guvernator BNR, şi GEORGE MAIOR, şeful SRI. Ponta a precizat că Tăriceanu estePRIMA sa opţiune.

Victor Ponta a anunţat că, în cazul în care va fi ales preşedintele României în turul al doilea al alegerilor, pe 16 noiembrie, îl va desemna premier pe Călin Popescu Tăriceanu.

Ponta a precizat că Tăriceanu este principala sa propunere, însă există şi celelalte două variante: Florin Georgescu şi George Maior. 

Premierul a explicat că doreşte un premier care garantează scutirea de impozitare a profitului revinvestit, scăderea CAS-ului, păstrarea cotei unice, dar şi măsurile sociale, creşterea pensiilor, salariilor, dar şi măsurile pe care le-am luat în sănătate, dar şi pe plan internaţional.

Am propus şi consideră ca fiind cea mai bună soluţie în acest moment pentru funcţia de prim-ministru preşedintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu-Tăriceanu, care este fondator, alături de colegii săi, al Uniunii Social Liberale şi care garantează faptul că principiile care au stat la baza USL – schimbarea regimului Băsescu, echilibrul social, dezvoltarea economică – vor fi continuate şi în anii 2015 – 2016. Aceasta este principala mea opţiune“, a declarat Ponta.

Premierul a adăugat că, dacă pe parcursul următoarelor zile sau săptămâni, trebuie dat un semnal foarte clar de păstrare a disciplinei fiscal-bugetare, atunci nu exclude posibilitatea de a avea un prim-ministru tehnocrat, aici nominalizându-l pe prim-viceguvernatorul Băncii Naţionale, Florin Georgescu.

Dacă pentru România apar pericole de securitate strategică şi pentru a da foarte clar garanţii privind continuarea dezvoltării democratice, a obligaţiilor noastre internaţionale, de asemenea putem lua în considerare şi cred că ar fi o persoană competentă în acest sens dl George Maior, în măsura în care domnia sa, aşa cum a anunţat public, îşi va depune demisia din funcţia de director al SRI după alegeri. Însă, principala opţiune politică, care urmează să fie analizată de către membrii coaliţiei este dl Călin Popescu Tăriceanu’, a explicat Ponta.

Citeste mai mult

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.