Procurorii DNA fac percheziţii la Primăria Piteşti. Sunt vizaţi primarul Tudor Pendiuc şi un viceprimar

Procurorii DNA fac percheziţii la Primăria Piteşti. Sunt vizaţi primarul Tudor Pendiuc şi un viceprimar

Procurorii DNA fac percheziţii la Primăria Piteşti. Sunt vizaţi primarul Tudor Pendiuc şi un viceprimar

by November 6, 2014 0 comments

Procurorii DNA efectuează, joi dimineaţă, percheziţii la Primăria Piteşti, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârșire, în perioada 2007 – 2014, a unor infracțiuni de corupţie și asimilate celor de corupție. Printre persoanele vizate de anchetă se numără şi primarul Tudor Pendiuc, membru PSD, şi un viceprimar, dar şi importanţi oameni de afaceri din Piteşti, informează România TV.

În cursul zilei de 06 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate 18 percheziții domiciliare în locații situate în municipiile București, Pitești și localități învecinate acestora, dintre care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, informează DNA, într-un comunicat.

Potrivit România TV, vizaţi de anchetă sunt primarul Tudor Pendiuc şi un viceprimar, dar şi mai mulţi oameni de afaceri, care după încheierea percheziţiilor ar urma să fie aduşi la DNA Bucureşti, pentru audieri.

Procurorii fac cercetări în cazul unor contracte de achiziţii publice acordate preferenţial către anumite companii.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

Tudor Pendiuc ar fi primit mită de la omul de afaceri Valentin Vişoiu, cel mai bogat om din Piteşti şi partener de afaceri al ginerelui preşedintelui Traian Băsescu, Radu Pricop, pentru un contract public privind achiziţionarea a 80 de autobuze pentru transportul public din Piteşti.

Valentin Vişoiu, anchetat şi în dosarul retrocedărilor, este vizat şi el de anchetă. El ar fi dat un milion de euro mită către reprezentanţii Primăriei Piteşti, între care şi primarul Tudor Pendiuc, pentru a i se atribui un contract pentru achiziţionarea a 80 de autobuze. Firma sa nu avea, însă, acele autobuze, ci a fost doar intermediar în afacere, ceea ce i-a adus un profit de milioane de lei.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.