Reacţii Vasile Blaga la acuzaţiile din dosarul EADS: “Sunt minciuni sfruntate”

Reacţii Vasile Blaga la acuzaţiile din dosarul EADS: “Sunt minciuni sfruntate”

Reacţii Vasile Blaga la acuzaţiile din dosarul EADS: “Sunt minciuni sfruntate”

by November 5, 2014 0 comments

Vasile Blaga a făcut primele declaraţii despre acuzaţiile care îl vizează în dosarul EADS. Potrivit unui martor din dosar, fostul ministru de Interne este acuzat că a luat 80.000 de euro mită în cel mai mare dosar de corupţie din România şi că banii ar fi fost apoi direcţionaţi către campania electorală a PD din 2004. Acuzaţiile au fost făcute de un martor din dosar, documentele fiind obţinute de România TV.

“În 2004 eu nu eram ministru de Interne. În 2005 am fost, iar eu am fost cel care a renegociat contractul. Deci nu aveam cum să mă întâlnesc eu cu acest domn Claudiu Florică să negociez, pentru că nu ştiam cine ajungea ministru în 2005. Contractul este între EADS şi MAI. Nu e cu nicio firmă. Nu exista nicio posibilitate ca cineva, nu eu, oricine, din MAI, să favorizeze vreun subcontractor. Nu avea nicio treabă contractul EADS cu licenţele Microsoft. Contractul s-a negociat cu EADS de o comisie din MAI. Nu există nicio discuţie între MAI şi vreun subcontractor. E o minciună sfruntată, nu-l cunosc pe acest om, Claudiu Florică. Nu l-am văzut în viaţa mea”, a declarat Vasile Blaga, la România TV.

De asemenea, Blaga a precizat într-un comunicat de presă că “în ce priveşte firma SIVECO, nu am avut nicio întâlnire cu vreun reprezentant al acestei firme în vederea vreunei colaborări în contractul EADS sau orice alt contract

Potrivit România TV, Claudiu Florică l-a denunţat pe Vasile Blaga (ministru de interne în perioada în care s-a semnat contractul pentru securizarea frontierelor) că a luat mita de 80.000 de euro în dosarul EADS.

“În august 2004, Claudiu Florică s-a întâlnit cu Vasile Blaga şi i-a dat acestuia 80.000 de euro pentru susţinerea PD în campania electorală (…) solicitându-i sprijinul în cazul în care PD va câştiga alegerile pentru a proteja contractele controlate de Claudiu Florică, respectiv SISF şi Microsoft şi introducerea firmei FSC în contractul SEI, de unde Claudiu Florică fusese înlăturat”, a susţinut martorul în faţa procurorilor DNA.

Acelaşi martor a mai relatat că Vasile Blaga s-a înţeles asupra mitei în mod direct cu Siveco România.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<