Sedinta CExN a PSD. Cum va inghiti conducerea partidului infrangerea din alegeri

Sedinta CExN a PSD. Cum va inghiti conducerea partidului infrangerea din alegeri

Sedinta CExN a PSD. Cum va inghiti conducerea partidului infrangerea din alegeri

by November 27, 2014 0 comments

Social-democratii se reunesc joi, la ora 12:00, in cadrul Comitetului Executiv National, la sediul central al PSD – prima reuniune intr-un for de conducere dupa alegerile prezidentiale din 16 noiembrie, informeaza Agerpres. Pe agenda discutiilor se afla rezultatul alegerilor, precum si strategia pentru perioada urmatoare. De asemenea, premierul s-ar putea prezenta cu lista unui guvern restructurat, care sa fie supusa aprobarii CExN. Potrivit unor surse, s-a cazut la pace, disputele vor fi amanate pana la congresul din primavara anului viitor, desi unii lideri ar fi dorit excluderi din partid ( Marian Vanghelie, Robert Negoita, Dan Sova, Mircea Geoana) sau organizarea rapida, pana la sfarsitul anului a congresului.

Ecaterina Andronescu: “Mi se pare ca acum este nevoie de calm, de inteligenta. Eu cred ca un razboi nu aduce decat victime. Si nu avem nevoie de victime“.

Robert Negoita, intrebat despre o posibila excludere a sa: “Cine a facut lista de excluderi? Ce inseamna o serie de colegi? Dati-mi un nume

Delictul de opinie nu mai e condamnat de multa vreme. Doar pe vremea de trista amintire erau condamnate delictele de opinie“, a afirmat Negoita, adaugand ca “e trist pentru toata lumea sa comentam chestii pe surse“.

Mircea Geoana: “Sunt convins ca va fi o discutie lucida, calma responsabila. Nu e prima data cand trecem prin momente delicate“.

Eu inteleg interesul deosebit pentru intalnirea noastra, inteleg si cresterea mizei pentru aceasta intalnire, din experienta mea mai veche pot sa va asigur ca partidul are suficiente resurse intelectuale pentru a merge mai departe“, a adaugat Geoana.

Marian Oprisan, intrebat daca este de acord cu excluderile din partid: “Nu, aici va trebui sa vedem in CExN ce argumente exista si daca sunt colegi de ai nostri ce au gresit grav fata de partid, organismul de conducere va lua o decizie“.

Am incheiat un ciclu electoral complet, alegeri locale pe care le-am castigat in 2012, alegeri parlamentare pe care le-am castigat la sfarsitul lui 2012, alegeri europarlamentare pe care le-am castigat si evident alegerile prezidentiale pe care evident le-am pierdut. Partidul trebuie sa faca o analiza“, a declarat Oprisan la sosirea la sediul PSD, aratandu-se “convins ca PSD trebuie sa ramana la guvernare pentru ca PSD a guvernat bine, bineinteles, au fost si erori”.

Ma gandesc cat se poate de clar la faptul ca in urmatoarea perioada Guvernul PSD va trebuie sa lucreze pe continuarea proiectelor si pe investitii“, a adaugat Oprisan.

Intrebat la ce ministri ar trebui sa renunte partidul, oprisan a raspuns: “La cei care au fost neperformanti“.

In ceea ce priveste un congres PSD, Oprisan a precizat ca nu vede necesitatea organizarii unuia inainte de termenul anuntat in primavara.

Marian Vanghelie, intrebat despre existenta unei liste nu nume propuse pentru excludere: “Nu am o problema din acest punct de vedere, eu nu cred in aceste liste. Pot fi persoane suparate, dar cred ca lucrurile trebuie analizate serios“.

Intrebat daca este necesar un congres al partidului, Sova a precizat ca este “de acord cu Victor Ponta, congresul sa fie undeva in martie, in primavara“.

Ioan Rus: “O sa stabilim impreuna ce avem de facut si o sa ne asumam fiecare erorile“.

Titus Corlatean, la sosirea la sediul central al PSD: “Romania are nevoie de stabilitate”.

 Mircea Geoana, Dan Sova, Marian Vanghelie si Robert Negoita ar urma sa fie propusi pentru excludere, au declarat surse politice pentru B1TV.

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan: “Trebuie sa facem o analiza foarte serioasa, sa nu cautam vinovatii azi. Nu e momentul sa facem excluderi. Analizele trebuie facute la rece, nu acum, cand sunt spiritele foarte incinse. Am pierdut cu totii, e o vina colectiva, trebuie sa ne-o asumam cu totii“.

A fost un val nu pentru Iohannis, ci impotriva PSD si a candidatului nostru. Trebuie sa facem o analiza serioasa, sa vedem cum putem sa ne impacam cu electoratul acesta“, a  declarat Catalin Ivan.

Intrebat cand crede ca ar trebui organizat un congres al partidului, Ivan a aratat ca cel mai bun moment este la inceputul anului 2015: “Congres – categoric anul viitor, in primavara, pentru ca lucrurile trebuie sa se aseze putin, trebuie sa facem niste analize foarte serioase, de unde acest val impotriva noastra“.

Vicepresedintele PSD Gheorghe Nichita: “Excluderile din partid sunt lucruri secundare pentru mine/ PSD trebuie sa ramana la guvernare, iar Ponta si Dragnea in fruntea partidului”.

Trebuie sa facem o analiza la rece, sa gasim solutii calm si linistit. Excluderile din partid sunt lucruri secundare pentru mine, e important sa vedem cum facem ca partidul sa scape de anumite perceptii pe care le are electoratul. Nu discut acum de excluderi“, a declarat Gheorge Nichita.

Liderul social democrat a aratat ca mandatul pe care il are de la primarii din Iasi sustine ca partidul trebuie sa ramana la guvernare, iar tandemul Ponta-Dragnea trebuie sa ramana in fruntea partidului pentru a asigura aceasta guvernare.

Im ceea ce priveste organizarea unui congres PSD, liderul iesean a afirmat ca era “adeptul unui congres rapid, acum gandesc ca poate daca judecam la cald, judecam prea agresiv. Sunt avantaje si de o parte si de alta. Discutam“.

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<