Victor Ponta îl combate pe Klaus Iohannis pe imunitate cu Constituţia

Victor Ponta îl combate pe Klaus Iohannis pe imunitate cu Constituţia

Victor Ponta îl combate pe Klaus Iohannis pe imunitate cu Constituţia

by November 11, 2014 0 comments

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a vorbit despre imunitatea președintelui și a invocat articolul 92 din Constituție. Victor Ponta a replicat rapid și i-a spus că a greșit articolul la care trebuia să facă referire.

Iohannis: Putem observa că DNA, deşi a fost o situaţie complicată, a adus noi şi noi cazuri de corupţie la lumina zilei. În calitate de preşedinte, voi lua toate măsurile pentru ca demersul DNA să continue, să facem curat în clasa politică. În ce priveşte ANI, trebuie îmbunătăţit mersul lucrurilor, sunt legi care au lacune, se contrazic. Este bine să se consolideze ANI, să îşi facă treaba, iar legislaţia să fie unificată, pusă de acord cu legislaţia europeană. În tema imunităţii, în Constituţie, la Articolul 92, citim că preşedintele se bucură de imunitate. Mi se pare că acest lucru este unul la care putem renunţa. Eu voi solicita Comisiei de revizuire a Constituţiei să renunţăm la o imunitate totală. Preşedintele nu trebuie protejat mai mult decât aleşii din Parlament. Cred că în Parlament e nevoie de o schimbare a regulilor. E inadmisibil să avem parlamentari care nu pot fi anchetaţi fiindcă PSD votează împotriva anchetării. Aceste lucruri trebuie schimbate. Nu pot să accept să nu poată fi anchetat pentru alte fapte. Aceste lucruri trebuie schimbate, trebuie înlesnită întreaga procedură şi parlamentarii să poată fi anchetaţi.

Ponta: Cred că doreați să vă referiți la articolul 84, dar se înțelege eroarea. Vă rog să vă uitați că președintele are tot atâta imunitate cât are și un parlamentar, nimic în plus.

Pot garanta cu fapte. Actualul şef DNA a fost propus de mine, preşedinta ÎCCJ a fost propusă de mine, la fel la CSM şi ANI. Tot ce am făcut ca premier voi face ca preşedinte. Ce trebuie să scăpăm este de discursul dublu, de demagogie. Spunea Iohannis că este inadmisibil ca cineva să nu poată fi anchetat. Varujan Vosganian, Victor Paul Dobre, Akos Mora, declarat incompatibil sunt în Parlament. Îl aveţi pe Chiuariu, condamnat, colegul dvs. DNA a propus arestarea lui Mircea Roşca, şeful PNL Prahova. Partea cu dublul discurs, să ştim despre ce vorbim. Domnul Iohannis a vorbit despre Articolul 92. Se referă la altceva. Articolul 84 se referă la imunitate. Prevederile Articolului 72 se aplică şi aici. Să nu păcălim oamenii cu lozinci! Am o întrebare: în 2012 a fost lovitură de stat ce a făcut USL? Aţi avut păreri diferite.

Citeste mai mult

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.