Zona euro a aprobat o tranșă de 350 milioane de euro pentru Cipru

Zona euro a aprobat o tranșă de 350 milioane de euro pentru Cipru

Zona euro a aprobat o tranșă de 350 milioane de euro pentru Cipru

by November 7, 2014 0 comments

Miniștrii de Finanțe din zona euro au aprobat următoarea tranșă din pachetul de asistență financiară acordat Ciprului, după ce țara a îndeplinit cele două condiții stabilite de creditorii internaționali în schimbul banilor, a anunțat ministrul de Finanțe, Harris Georgiades, transmite Reuters.

Pentru a obține tranșa de 350 de milioane de euro de la Mecanismul European de Stabilitate (ESM), Nicosia a modificat două legi privind executările silite și forțarea vânzării proprietăților ipotecate, conform înțelegerii cu UE, BCE și FMI.

‘Astăzi, Eurogrupul a reafirmat progresele semnificative înregistrate în reformele destinate redresării economiei Ciprului. A început procesul alocării celor 350 de milioane de euro din pachetul de asistență financiară, necesari relansării economiei noastre’, a anunțat Harris Georgiades.

După negocieri îndelungate, reprezentanții FMI, CE și BCE au acceptat, la finele lunii martie 2013, să acorde Ciprului un împrumut de 10 miliarde de euro, în schimbul unui plan de măsuri economice (creșteri de impozite, privatizări etc.) și al restructurării drastice a sectorului său financiar.

Citeste mai mult

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<