Victor Ponta intr-un interviu: Am pierdut alegerile in urma scanteii care a declansat flacara in diaspora

Victor Ponta intr-un interviu: Am pierdut alegerile in urma scanteii care a declansat flacara in diaspora

Victor Ponta intr-un interviu: Am pierdut alegerile in urma scanteii care a declansat flacara in diaspora

by December 2, 2014 0 comments

Victor Ponta a explicat, într-un interviu, de ce a pierdut alegerile prezidenţiale, identificând o cauză în “sentimentele speciale” ale tinerilor, ardelenilor şi alegătorilor din diaspora referitoare la “tema comunismului, a protecției persoanelor acuzate de corupție şi a rolului baronilor locali”. Ponta a admis că modul în care a fost organizat votul din diaspora a fost “scânteia care a declanșat flacăra”, dar “fondul enunțat mai sus era deja instalat de mai mult timp”.

Victor Ponta a declarat, pentru evz.ro, că e simplu de judecat acum, la două săptămâni de la turul al doilea, de ce a pierdut alegerile prezidenţiale.

“Am știut să ne adresăm votanților nostri, am făcut-o convingător. Vorbim de 5,3 milioane de alegători, un număr mai mare decât cei care l-au votat pe Adrian Năstase sau Mircea Geoană, egal cu cel obținut de Traian Băsescu în 2004 si 2009, dar am fost însă total nepregătiți pentru așteptările, supărarile si resentimentele unor largi segmente de populatie…

Nu mă refer la așteptările legate de guvernare. Vorbesc de tineri, de ardeleni, de românii din diaspora, care aveau sentimente speciale legate de tema comunismului, a protecției persoanelor acuzate de corupție, a rolului baronilor locali. Dar mai ales a temerii că toată puterea va fi concentrată la o singură forță politică, PSD și Victor Ponta! Mobilizarea acestora în turul doi a decis rezultatul final!”, a spus Ponta.

Citeste mai mult: http://www.romaniatv.net/de-ce-crede-victor-ponta-ca-a-pierdut-prezidentialele-votul-din-diaspora-scanteia-care-a-declansat_187334.html

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.