Gyorgy Frunda: Decizia UDMR de a iesi de la guvernare, o greseala

Gyorgy Frunda: Decizia UDMR de a iesi de la guvernare, o greseala

Gyorgy Frunda: Decizia UDMR de a iesi de la guvernare, o greseala

by January 5, 2015 0 comments

UDMR trebuie sa gaseasca mijloacele de a se apropia de comunitatea maghiara de care s-a departat foarte mult in ultimii doi-trei ani. O spune la RFI Gyorgy Frunda, membru UDMR si consilier onorific al premierului Victor Ponta.

Care este obiectivul fundamental al comunitatii maghiare din Romania in 2015? “Comunitatea maghiara din Romania are aceleasi scopuri pe care le are de cand exista, din 1918 incoace, daca vreti, sa traiasca ca cetatean egal cu vecinul sau roman, sa nu fie discriminat, sa nu fie cetatean de rangul doi, sa fie respectat si sa respecte si el romanul si statul roman. Acesta este idealul ungurului din Romania. Cum va reusi UDMR-ul sa gaseasca mijloacele politice, aceasta este o alta intrebare”, apreciaza Gyorgy Frunda.

In opinia sa, UDMR a gresit parasind guvernarea: “In conjunctura actuala, iesind de la guvernare, dupa parerea mea, UDMR-ul a luat o decizie gresita, pentru ca a renuntat la instrumentul cel mai eficace, cel mai puternic de a-si gasi aliati printre partidele romanesti cu care sa-si promoveze proiectele de lege in Parlamentul Romaniei si a renuntat la mijloacele administrative pe care le ai daca esti la guvernare, pentru a ajuta comunitatea maghiara din Romania”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.