Premiera: Toti liderii tarilor UE au anuntat noi sanctiuni economice impotriva Rusiei

Premiera: Toti liderii tarilor UE au anuntat noi sanctiuni economice impotriva Rusiei

Premiera: Toti liderii tarilor UE au anuntat noi sanctiuni economice impotriva Rusiei

by January 27, 2015 0 comments

Liderii celor 28 de state membre UE au anuntat marti, intr-un comunicat de presa, ca iau in calcul noi sanctiuni pentru Rusia dupa atacul sangeros al separatistilor pro-rusi asupra civililor si militarilor ucraineni din orasul Mariupol. Reactia sefilor de stat si de guvern din UE este una surprinzatoare pentru analisti, fiind extrem de rare cazurile cand Consiliul European da un comunicat de presa in afara intalnirilor regulate.

In comunicat, liderii de stat si de guvern fac recomandari pentru reuniunea ministrilor de externe care va avea loc joi.

Comunicatul sefilor de stat si de guvern din UE, transmis marti:

“Ne exprimam ingrijorarea legat de deteriorarea situatiei de securitate si umanitare ine stl Ucrainei. Condamnam uciderea civililor in timpul bombardamentelor asupra orasulu Mariupol pe 24 ianuarie 2015. Sesizam dovezi ale unui sprijin tot mai mare oferit de catre Rusia separatistilor, care subliniaza responsabilitatea Rusiei. Indemnam Rusia sa condamne acitunile separatistilor si sa implementeze acordurile de la Minsk

Amintim de concluziile formulate de Consiliul European din 18 decembrie 2014, cand am afirmat ca UE “va ramane pe pozitii” si ca “suntem pregatiti sa luam masuri suplimentare daca este nevoie”.

In lumina situatiei care s-a inrautatit cerem Consiliului de Afaceri Externe (care va avea loc joi – n.r.) sa evalueze situatia si sa aiba in vedere actiuni care se impun, in special masuri de natura restrictiva, care sa vizeze implementarea rapida si cuprinzatoare a acordurilor de la Minsk.

Vom evalua situatia la urmatoarea noastra reuniune”

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<