Sebastian Ghita: Pana in martie vom infiinta un nou partid. Se va numi Progres Romania

Sebastian Ghita: Pana in martie vom infiinta un nou partid. Se va numi Progres Romania

Sebastian Ghita: Pana in martie vom infiinta un nou partid. Se va numi Progres Romania

by January 20, 2015 0 comments

Deputatul independent Sebastian Ghiță, fost PSD, a anunțat, marți, la DCNews Live, cum se va numi partidul pe care îl va înființa și când va deveni acesta realitate. Ghiţă a spus că numele noii formaţiuni va fi “PROGRES”  şi 1 martie e o “țintă fezabilă” pentru înscrierea partidului la Tribunal.

“Am dat drumul unui sondaj pe Facebook și au fost mai multe focus-grupuri și o serie de sondaje. Astăzi, în pole-position pentru denumirea unei structuri și pentru a începe să strângem semnături este denumirea ‘PROGRES’. Așadar, propunerea mea pentru noua structură va fi să o îndreptăm spree ceea ce astăzi denumim ‘progresism’, a declarat Sebastian Ghiță.

Ghiţă a arătat că partidul său nu va concura UNPR ca denumire. “Nu! Practic, ceea ce spun eu – și, oricum, trebuie să explicăm o dată și chestiunea cu progresismul și s-o ducem în discuție ca temă – este că PSD, PNL, chiar și UDMR sunt niște structuri conservatoare. Eu n-am văzut în 25 de ani ca acești oameni să-și dorească schimbare, chiar dacă o clamează, să-și dorească o societate mai bună, chiar dacă o spun fiecare în campanie electorală, să vină cu un program de reformă, în afară de ‘hai să vindem și să tăiem ce ne-a construit Ceaușescu!’. Practic, ei sunt conservatori în ochii mei și, practic, apără o orânduire socială economică cu o organizare administrativă și o organizare a administrației construite în ’50 și le-am păstrat și le-am apărat și le-am susținut.

Și n-am văzut pe nimeni câștigând alegerile, venind la putere – indiferent că au stat doi ani, patru ani, oricât au stat la putere, doar au zis: ‘Vom face ceva nou, vom avansa, vom crește, ne vom dezvolta’. Pur și simplu au apărat cu dinții ceea ce aveam în România ca sisteme și structuri, și de aceea consider că o nouă forță politică trebuie să vină cu un alt tip de mesaj și de program, care să arate destul de simplu drumul spre schimbare. Și o să încerc să conving oamenii să-i aduc în această structură, care să vină cu idei și să poată la momentul potrivit să producă schimbarea”, a explicat deputatul.

Sebastian Ghiță a anunțat că partidul său se va numi “Progres România”.

“Numele său va fi PROGRES. (…) Probabil că ne va lua o lună de zile să strângem 25.000 de semnături. (…) 1 martie e o țintă fezabilă pentru data când ne vom prezenta la Tribunal cu semnăturile și cu statutul. Și vom încerca să nu ne prezentăm cu 25.000 de semnături, ci cu un număr mult mai mare, care să ne dea dreptul să sperăm că, în 2016, după ce reușim să convingem și câțiva medici în țară și câțiva profesori și câțiva angajați din multinaționale și câțiva mici capitaliști români să se alăture structurii acesteia și, când vom pune niște idei pe piață, în momentul acela să fim în stare să luăm 5% și să intrăm în Parlament”, a mai spus fostul social-democrat.

Unul din cele zece puncte ale proiectului partidului PROGRES îl reprezintă case subvenționate de stat pentru tineri.

Unul din cele zece puncte ale platformei este că noi credem că statul trebuie să se împrumute și să dea drumul urgent unui program național de construcții de locuințe, care să fie apoi oferite tinerilor, pe 15 ani, pe 20 de ani, pe 25 de ani, pentru care cei tineri să plătească chirie și să le iau grija statului de pe cap, să-i scot din casă de la familia lor, să-i ajutăm să-și ia o nevastă, să facă copii, să meargă la muncă, nu să-l pun pe omul ăla să stea disperat și să nu poate să-și facă o familie, să încerce să se împrumute el. Cred că statul se poate împrumuta mai ieftin și mai sigur și n-o să fugă nimeni cu locuințele alea. Program de locuințe al națiunii române s-a redus uriaș din ’90 până acum. Trebuie să ne dezvoltăm”, a declarat Sebastian Ghiță.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.