Varujan Vosganian, in cursa pentru premiul Nobel pentru Literatura

Varujan Vosganian, in cursa pentru premiul Nobel pentru Literatura

Varujan Vosganian, in cursa pentru premiul Nobel pentru Literatura

by January 20, 2015 0 comments

Uniunea Scriitorilor din Armenia l-a propus pe Varujan Vosganian, autorul romanului “Cartea şoaptelor”, pentru premiul Nobel pentru literatură în 2015, se arată pe site-ul araratonline.com, periodic al Uniunii Armenilor din România.

De asemenea, în 2014, Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din România (USR) l-a propus pe Varujan Vosganian, alături de Mircea Cărtărescu, Nicolae Breban şi Norman Manea, pentru premiul Nobel pentru literatură.

Totodată, fragmente din romanul “Cartea şoaptelor”, de Varujan Vosganian, traduse în 20 de limbi străine, vor fi citite în diverse oraşe din întreaga lume, pentru omagierea victimelor genocidului armean. Pe 21 aprilie, Festivalul Internaţional de Literatură de la Berlin şi Lepsiushaus Postdam vor organiza o Zi mondială a lecturii, pentru omagierea victimelor genocidului armean care a avut loc cu un secol în urmă (zi comemorată de aceştia în data de 24 aprilie) în Imperiul Otoman. Iniţiativa este susţinută de sute de oameni de cultură din întreaga lume, printre care Herta Müller, Mario Vargas Llosa, Orhan Pamuk, Noam Chomsky, John M. Coetzee, David Grossman, Elfriede Jelinek, Norman Manea, Bernard Noel, Michael Ondaatje, Elif Shafak şi mulţi alţii, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

În cadrul Zilei mondiale a lecturii le vor fi prezentate cititorilor pagini scrise de câteva dintre cele mai importante personalităţi ale culturii armene din ultimul secol, majoritatea purtând semnul unui destin tragic: Zabel Yesayan, Siamanto, Komitas, Yeghişe Ciarenţ, William Saroyan, Hovhannes Şiraz, Paruir Sevak, Hagop Mntsuri, Silva Kaputikian şi Hrant Dink, potrivit mediafax.ro.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.