Adrian Sarbu, arestat 30 de zile

Adrian Sarbu, arestat 30 de zile

Adrian Sarbu, arestat 30 de zile

by February 4, 2015 0 comments
Proprietarul Mediafax, Adrian Sarbu, va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit deciziei judecătorilor.
Acesta este acuzat de comiterea unor acte de o gravitate deosebita, precum intentia directa de savarsire a infractiunii de spalare de bani sau determinarea infractiunii de delapidare.

Referatul procurorilor mentioneaza ca, in calitate de persoana publica, Sarbu beneficiaza de o imagine creata prin TV si mass-media, putand avea un “impact deosebit asupra persoanelor ce pot ajuta la aflarea adevarului”. Sarbu este acuzat ca, prevalandu-se de aceasta calitate, si-ar fi facilitat activitatea infractionala, abuzand de notorietate, fapt pentru care arestarea lui e “necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica”.
In acelasi dosar, magistratii au respins propunerea procurorilor de arestare preventiva a avocatei Liana Petrovici, urmand ca ea sa fie cercetata sub control judiciar. Decizia instantei nu este definitiva.
Marti, Parchetul de pe Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat punerea in miscare a actiunii penale fata de omul de afaceri Adrian Sarbu, acuzat de instigare la evaziune fiscala, spalare de bani si instigare la delapidare, si avocata Liana Petrovici, acuzata de complicitate la spalare de bani, intr-un dosar in care prejudiciul este estimat la 16,8 milioane de lei rezultat din evaziune fiscala; 2,6 milioane de lei rezultat din delapidare; 2,9 milioane de lei din spalea banilor.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.