Alegeri locale partiale. Guvernul ar putea aproba organizarea pentru 22 martie

Alegeri locale partiale. Guvernul ar putea aproba organizarea pentru 22 martie

Alegeri locale partiale. Guvernul ar putea aproba organizarea pentru 22 martie

by February 4, 2015 0 comments

Alegerile parţiale pentru o serie de mandate vacante din administraţia publică locală ar putea fi organizate la 22 martie, o altă dată care a fost luată în calcul fiind 29 martie. Stirea a fost facuta publica de Agentia Mediafax, care citeaza surse din Guvern.

Hotărârea de guvern prin care este aprobată data organizării alegerilor locale parţiale poate fi adoptată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Marţi, copreşedintele PNL Alina Gorghiu i-a trimis o scrisoare deschisă liderului PSD, premierului Victor Ponta, în care îi cere ca, în şedinţa de guvern de săptămâna aceasta, să decidă privind organizarea alegerilor parţiale, în caz contrar liberalii urmând că atace în contencios administrativ acest refuz.

Potrivit Alinei Gorghiu, această scrisoare deschisă reprezintă ”ultimă încercare de a-l convinge pe premier să respecte legile şi Constituţia”.

Copreşedintele PNL aminteşte şi că, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2014, premierul Ponta a dat o ordonanţă de urgenţă prin care legaliza temporar traseismul politic. ”V-aţi asigurat, cu forţa, un supliment de peste 400 de primari şi tot aţi pierdut alegerile. Curtea Constituţională a caracterizat această acţiune politică ca fiind una direcţionată împotriva statului de drept şi o deturnare a voinţei electoratului. În cele două tururi de scrutin din noiembrie 2014, aţi umilit sute de mii de români, din afara României, cu acelaşi rezultat: aţi pierdut alegerile. Acum, încălcaţi legea în cazul alegerilor parţiale şi blocaţi dreptul la vot al celor din ţară, iar peste două milioane de români nu au reprezentanţi aleşi în fruntea comunităţilor în care trăiesc”, precizează Gorghiu în scrisoarea deschisă.

Subiectul organizării alegerilor parţiale s-a aflat şi pe agenda discuţiilor preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare, săptămâna trecută, la Palatul Cotroceni. Alina Gorghiu a declarat, atunci, după consultări, că un subiect discutat cu şeful statului a privit refuzul Guvernului de a organiza alegeri parţiale pentru o serie de mandate vacante din administraţia publică locală.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.