DNA: Care sunt legaturile dintre familia Ridzi si dosarul Gala Bute

DNA: Care sunt legaturile dintre familia Ridzi si dosarul Gala Bute

DNA: Care sunt legaturile dintre familia Ridzi si dosarul Gala Bute

by February 16, 2015 0 comments

Procurorii DNA dau o lovitură grea familiei Ridzi, chiar în ziua în care fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi își așteaptă sentința de la ÎCCJ. În primă instanță, Ridzi a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare.

DNA dă acum lovitura finală: soțul Monicăi Iacob Ridzi, primarul din Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, ar fi implicat în spălarea de bani condusă de Elena Udrea, în dosarul ”Gala Bute”.

”c) Infracțiunea de luare de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. și S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. cu UAT Lupeni și UAT Petroșani
În cursul anului 2011, Udrea Elena Gabriela a cerut și a primit de la inculpatul Gardean Adrian, pentru sine și pentru altul, foloase materiale în valoare de 10% din plățile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de S.C. Termogaz Company S.A. și S.C. Kranz Eurocenter S.R.L., în schimbul garanției că finanțările vor fi aprobate la timp.
Astfel, la data de 7 februarie 2011, Udrea Elena Gabriela i-a cerut lui Gardean Adrian ca din sumele primite de la minister să facă mai multe „sponsorizări”, transmițându-i că trebuie să discute detaliile cu Nastasia Gheorghe, secretarul general al ministerului. Ulterior, Udrea Elena Gabriela i-a cerut lui Nastasia Gheorghe să îi comunice lui Gardean Adrian că suma solicitată este în cuantum de 10% din valoarea plăților efectuate și care urmau să fie efectuate în cursul anului 2011.
Urmare acestei solicitări, în vara anului 2011, Gardean Adrian i-a înmânat 200.000 euro lui Lungu Ștefan, care i-a predat lui Nastasia Gheorghe, însă banii au fost restituiți de acesta după o zi, invocând riscul ca fapta să fie denunțată organelor de urmărire penală.
În data de 06.10.2011 Gardean Adrian a remis suma de 900.000 euro în numerar lui Nastasia Gheorghe, în contul încasărilor care urmau să fie realizate de S.C. Termogaz Company S.A. și de S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.
Cu același prilej, Nastasia Gheorghe i-a transmis lui Gardean Adrian, la cererea lui Udrea Elena Gabriela, că suma remisă nu acoperea procentul solicitat de ministru, având în vedere valoarea totală a plăților care urmau să fie efectuate către cele două societăți, iar pentru diferență i-a cerut virarea sumei de 3.000.000 lei în conturile unei societăți controlate de Obreja Rudel.
Suma de 900.000 euro a fost predată de Nastasia Gheorghe ministrului Udrea Elena Gabriela, iar diferența de 3.000.000 lei a fost transferată de S.C. Termogaz Company S.A. în contul S.C. Europlus Computers S.R.L. la data de 28.12.2011, în baza unui contract fictiv de publicitate.

Faptele descrise în secțiunea c) reprezintă modalități alternative de săvârșire ale aceleiași infracțiuni de luare de mită pentru care Camera Deputaților a cerut începerea urmăririi penale și a încuviințat arestarea preventivă a deputatului Udrea Elena Gabriela la data de 09.02.2015.
În condițiile în care aceste fapte completează latura obiectivă a infracțiunii, este necesară o nouă cerere de urmărire penală și o nouă încuviințare a arestării care să se raporteze la forma completă a acuzației aduse deputatului”, se arată în comunicatul DNA, prin care se cere arestarea preventivă pentru Elena Udrea, în dosarul ”Gala Bute”.

Este pentru prima dată când procurorii DNA invocă și Primăria Petroșani, condusă de Tiberiu Iacob Ridzi, printre instituțiile care au ”colaborat” cu Elena Udrea. Faptele de care se face vorbire în comunicatul DNA s-au petrecut în perioada în care Tiberiu Iacob Ridzi făcea parte din PDL, adică coleg de partid cu Elena Udrea.

Într-un caz asemănător, primarul de la Lupeni, Cornel Resmeriță, a fost săltat de procurorii DNA pentru 24 de ore. Ulterior, Resmeriță a fost plasat în arest la domiciliu.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.