Florian Coldea respinge, în Parlament, toate acuzațiile aduse de Elena Udrea

Florian Coldea respinge, în Parlament, toate acuzațiile aduse de Elena Udrea

Florian Coldea respinge, în Parlament, toate acuzațiile aduse de Elena Udrea

by February 9, 2015 0 comments

Directorul interimar al SRI, Florian Coldea respinge “categoric” afirmaţiile făcute în spaţiul public la adresa sa de către Elena Udrea. El consideră că aceste afirmații sunt “denigratoare şi lipsite de orice fundament real”.

“Am pus la dispoziţia Comisiei toate informaţiile solicitate şi am răspuns la întrebările adresate de fiecare membru al Comisiei la cele cinci puncte ale ordinii de zi. Am prezentat faptul că pe durata anului trecut, an puternic marcat de retorică electorală, atât instituţia cât şi conducerea SRI au acţionat în condiţii de deplină neutralitate şi echidistanţă politică, iar activitatea în relaţia cu reprezentanţii Justiţiei, Ministerului Public, fie că vorbim de Parchetul General, DNA sau DIICOT, s-a desfăşurat strict în limitele legii şi ale protocoalelor de cooperare. În ceea ce priveşte afirmaţiile publice din ultima perioadă, la adresa instituţiei şi a mea personal, după ce am răspuns tuturor întrebărilor am solicitat comisiei permisiunea de a mă retrage, astfel încât directorul general pentru securitate, cel care a iniţiat şi realizat verificarea internă, să poată prezenta în condiţii obiective informaţiile rezultate din această verificare şi să răspundă la întrebările comisiei”, a spus Coldea.

De asemenea, el a declarat că respinge acuzaţiile formulate la adresa sa, dar consideră că oricine ar avea informaţii despre încălcări ale legii trebuie să semnaleze acest lucru în justiţie sau Comisiei de control a SRI.

“Resping categoric afirmaţiile exprimate public la adresa SRI şi a mea, pe care le consider denigratoare şi lipsite de orice fundament real. Desigur, însă, cred că orice persoană responsabilă care consideră că are cunoştinţe despre posibilite încălcări ale legii sau regulamentelor SRI poate şi trebuie să se adreseze instituţiilor abilitate, respectiv Ministerului Public şi/sau, după caz, Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI. Am asigurat membrii comisiei, şi pe această cale îi asigur pe toţi cei care sunt interesaţi, că SRI îşi face datoria în continuare cu bună credinţă, la aceleaşi standarde de calitate şi legalitate, în interesul apărării siguranţei naţionale şi a cetăţenilor ei’, a mai declarat directorul interimar al SRI Florian Coldea.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.