Ordonanta de renuntare la titlul de doctor emisa pentru Victor Ponta, respinsa de deputati

Ordonanta de renuntare la titlul de doctor emisa pentru Victor Ponta, respinsa de deputati

Ordonanta de renuntare la titlul de doctor emisa pentru Victor Ponta, respinsa de deputati

by February 25, 2015 0 comments

Deputatii din Comisia pentru invatamant au votat respingerea articolului prin care un detinator de titlu stiintific poate sa renunte unilateral la titlu, a declarat pentru HotNews.ro deputatul PNL Raluca Turcan. Aceasta a precizat ca “astazi, la Comisia pentru invatamant, am reusit sa punem pe ordinea de zi legea de aprobare a OUG care il spala pe premierul Ponta de rusinea plagiatului, adica ordonanta prin care putea sa renunte unilateral la titlul de doctor”. “A fost un vot in unanimitatea celor prezenti, deci si membrii PSD au votat impotriva renuntarii unilaterale la titlul de doctor”, a spus Turcan.

Deputatul liberal a declarat pentru HotNews.ro ca o alta modificare pe care Comisia a adus-o la Ordonanta de Urgenta este legata de invatamantul dual. “Am reusit sa restabilim functionarea invatamantului dual in Romania, dupa ce el a fost diluat si restrans prin aceasta ordonanta: invatamantul dual sa se poata face dupa gimnaziu, si nu doar dupa invatamantul obligatoriu cum prevedea OUG, si derularea invatamantului profesional dual sa nu fie conditionata de existenta unor contracte de munca intre operatorii economici si beneficiari, ci de existenta unor contracte de formare profesionala. Speram ca plenul va sustine aceste modificari”, a spus Raluca Turcan.

Aceasta a anuntat ca liberalii nu au “reusit sa corectam alte doua aspecte care aduceau un deserviciu calitatii educatiei: componenta si functionarea ARACIS, care a ramas pe structura stabilita de OUG, si articolul cu privire la discriminarile intre detinatorii de titlu de doctorat si cei fara titlu, pentru accederea in ierarhia universitara”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.