Victor Ponta: Guvernul ar putea sa-si angajeze raspunderea pe Codul Fiscal daca se va bloca in Parlament

Victor Ponta: Guvernul ar putea sa-si angajeze raspunderea pe Codul Fiscal daca se va bloca in Parlament

Victor Ponta: Guvernul ar putea sa-si angajeze raspunderea pe Codul Fiscal daca se va bloca in Parlament

by February 20, 2015 0 comments

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că ia în calcul angajarea răspunderii Guvernului pe Codul fiscal, în cazul în care acesta va fi blocat de Parlament.

Prim-ministrul Victor Ponta a susţinut că după trei ani de creştere economică, România îşi poate permite, cu adevărat, schimbările fiscale pe care nu şi le putea permite în 2011 sau în 2012.

“Vă spun un lucru: voi face toate eforturile ca acest Cod fiscal să se adopte până la sfârşitul sesiunii parlamentare, inclusiv iau în calcul angajarea răspunderii Guvernului dacă la un moment dat se blochează politicianist de către PNL sau de altcineva”, a spus Ponta.

Premierul spune că meritul ministrului de Finanţe, Darius Vâlcov, este acela că a reuşit a pună toate analizele şi datele şi a făcut ca de la intenţii şi de la declaraţii să facă un lucru concret.

Întrebat ce va face în cazul în care va fi depusă o moţiune de cenzură pe această temă, în cazul angajării răspunderii, Ponta a precizat: “Mă descurc cu moţiunile de cenzură”.

Solicitat să comenteze, pe de altă parte, declaraţiile făcute de preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că acest Cod fiscal a fost inspirat în mare parte din propunerile PNL şi ale sale, din timpul campaniei, Ponta a răspuns: “Atunci înseamnă că îl va susţine, e perfect acest lucru”.

Ponta a declarat că în realitate Codul Fiscal nu e nici al PSD, nici al PNL şi a criticat faptul că în ultimul timp PNL se declară tot timpul împotriva a ce se doreşte să se facă.

“Sper ca cei de la PNL să nu joace ca de obicei la off-side, adică să zică că sunt pentru, dar sunt contra, sau dacă noi suntem pentru, ei să fie împotrivă, pentru că văd că au adoptat jocul ăsta în care orice faci ei o întorc pe partea cealaltă şi mă deranjează. Cred că în felul acesta nu putem progresa”, a precizat Victor Ponta.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.