Aeroportul din Satu Mare ar putea intra in reabilitare cu bani europeni

Aeroportul din Satu Mare ar putea intra in reabilitare cu bani europeni

Aeroportul din Satu Mare ar putea intra in reabilitare cu bani europeni

by March 3, 2015 0 comments

Preşedintele Adrian Ştef a anunţat noi investiţii prin PNDL în Sătmar, în cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Judeţean. Potrivit promisiunilor primite din partea Guvernului, ar fi vorba de 20-25 milioane de lei. De asemenea, Aeroportul Satu Mare va intra în reabilitare în acest an după ce vor fi alocate ultimele sume din POS Transport.

 

Reabilitarea Aeroportului, în linie dreaptă

Consilierii judeţeni au aprobat modificarea hotărârii privind angajarea judeţului nostru pentru susţinerea investiţiei privind reabilitarea şi modernizarea suprafeţelor de mişcare şi extinderea aerogării de la Aeroportul Satu Mare. Potrivit preşedintelui Adrian Ştef, este vorba de înlocuirea dalelor deteriorate, turnarea unui strat de uzură pe pistă și platformă. În opinia acestuia, lucrările se pot realiza în cinci-șase luni. Consiliul Judeţean vrea astfel să câştige timp, astfel încât în momentul în care vor fi alocate ultimele sume pe POS Transport să poată semna imediat contractul de execuţie. Valoarea lucrărilor de modernizare a Aeroportului, ce includ reabilitarea pistei şi modernizarea aerogării, este de circa 15 milioane de lei.

Consilierii judeţeni au aprobat reabilitarea şi modernizarea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă”, adică a fostei Şcoli nr.13 de pe strada Botizului, clădire preluată de la Consiliul Local Satu Mare. Şi în acest caz au fost făcute unele modificări, astfel încât să se poată organiza licitaţia, iar pe când se vor aloca banii să se poată demara în cel mai scurt timp lucrările.

 

Consilierii judeţeni au votat și indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Dispensarului TBC situat pe strada Ialomiței. Potrivit declaraţiilor preşedintelui Ștef, valoarea totală a proiectului este de trei milioane de lei, din care suma de un milion de lei va merge pentru reabilitarea clădirii, iar diferenţa de două milioane de lei pentru dotarea cu aparatură medicală.

 

O nouă relaţie de colaborare cu Germania

De asemenea, consilierii au mai aprobat înţelegerea de colaborare între judeţul nostru şi districtul Ostalb din Republica Federală Germania. Preşedintele Ştef a declarat că reprezentanţii tuturor regiunilor cu care judeţul Satu Mare are relaţii de colaborare sau înfrăţire vor fi invitaţi la ediţia din acest an a Zilei Judeţului.

La capitolul diverse, consilierul PNL Ionuţ Rus a rugat conducerea Consiliului Judeţean să transmită punctul de vedere al acestui partid la București cu privire la investițiile prin PNDL, afirmând că, în cazul în care Programul Național de Dezvoltare Locală nu va demara la timp, investițiile vor fi oprite. Președintele Adrian Ștef i-a replicat că acest lucru nu are cum să se întâmple. În cursul anilor anteriori, judeţului Satu Mare i-au fost repartizaţi 50 de milioane de lei prin acest program şi sunt promisiuni că la rectificarea bugetară din vara acestui an Sătmarului să-i fie alocată o sumă de 20-25 milioane lei, a arătat preşedintele Adrian Ştef.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<