Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malginov, convocat la MAE. Oare va fi trimis acasa?

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malginov, convocat la MAE. Oare va fi trimis acasa?

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malginov, convocat la MAE. Oare va fi trimis acasa?

by March 30, 2015 0 comments

Scandalul provocat de declaraţiile ambasadorului Federaţiei Ruse, care i-a calificat pe doi jurnalişti drept “bădărani”, a ajuns şi la Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti. Jignirea autorilor Contributors.ro “nu este acceptabilă”, se spune într-un comunicat MAE. Ambasadorul Oleg Malginov a reacţionat după apariţia unui articol intitulat ,,Ispita fascistă a tovarăşului Putin”.

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a solicitat ca reprezentanţii Ambasadei ruse să fie convocaţi la sediul MAE, pentru lămurirea situaţiei.

Într-un comunicat “Ministerul Afacerilor Externe îşi reafirmă convingerea că principiul libertăţii de expresie a presei trebuie sa fie absolut într-o societate democratică”. MAE consideră că libertatea de expresie a unei instituţii a statului, mai ales a unei ambasade, nu poate fi absolută. Iar folosirea unor exprimări injurioase – cum este termenul de “bădăran” – nu este acceptabilă.

Vineri, 17 martie, Ambasadorul Oleg Malginov a postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Federaţiei Ruse următorul comentariu:

“Am primit cu surprindere şi dezamăgire articolul publicat în ziarul România Liberă din 26 martie cu titlul «Ispita fascistă a tovarăşului Putin» luat de pe Contributors.ro. Am considerat întotdeauna şi consider că presa poate şi trebuie să prezinte păreri diferite asupra problemelor actuale, inclusiv a celor de politica externă. (…) Dar nu este deloc necesar ca pe paginile publicaţiilor centrale să se dea cuvântul la orice bădăran.”

Ambasadorul rus recunoaştea că reacţia sa destul de emoţională va provoca “ecouri”.

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<