Klaus Iohannis: Avem consens politic pe trei legi – alegerile locale, alegerile parlamentare si finantarea partidelor

Klaus Iohannis: Avem consens politic pe trei legi – alegerile locale, alegerile parlamentare si  finantarea partidelor

Klaus Iohannis: Avem consens politic pe trei legi – alegerile locale, alegerile parlamentare si finantarea partidelor

by April 20, 2015 0 comments

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, după consultările de la Cotroceni, cu partidele parlamentare, că s-a ajuns la un acord pe trei mari chestiuni, adoptarea legii alegerilor locale, a legii finanţării partidelor şi a campaniilor, legea alegerilor parlamentare şi votul prin corespondenţă.

Şeful statului a precizat că, în urma discuţiilor cu reprezentanţii partidelor parlamentare, o primă concluzie este că ”există un acord pe trei mari chestiuni”.

Astfel, potrivit lui Klaus Iohannis, s-a stabilit ca până la jumătatea lunii mai, să fie aprobate de Parlament şi trimise spre promulgare legea privind alegerilor locale, şi legea privind finanţarea partidelor şi a campaniilor electorale.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai spus că a doua zonă de acord se referă la legea privind alegerile parlamentare şi anume finalizarea lui până la finalul sesiunii parlamentare.

Al treilea aspect al acordului se referă la votul pentru diaspora şi votul prin corespondenţă.

Iohannis a precizat că există din partea sa o preocupare pe acest subiect, în contextul întârzierii dezbaterilor pe acest subiect.

”S-a promis, aştept ca stadiul declarativ să fie depăşit, voi urmări cu mare atenţie ce se întâmplă”, a mai spus preşedintele Iohannis.

În privinţa legii privind finanţarea partidelor politice, preşedintele a menţionat faptul că ”nu promulgă legi care încalcă principii constituţionale sau care au lacune juridice”.

”Lucrul bine făcut începe cu legislaţia bine făcută şi din perspectiva constituţională şi din perspectiva juridică. Ştim foarte bine că în ultimii 25 de ani, legislaţia prost făcută a dus la stagnare şi de multe ori la ineficienţă”, a mai afirmat el.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.