Sotul fostei sefe a PMP Satu Mare, comisarul Adrian Bota, saltat de procurorii DNA pentru luare de mita si trafic de influenta

Sotul fostei sefe a PMP Satu Mare, comisarul Adrian Bota, saltat de procurorii DNA pentru luare de mita si trafic de influenta

Sotul fostei sefe a PMP Satu Mare, comisarul Adrian Bota, saltat de procurorii DNA pentru luare de mita si trafic de influenta

by April 24, 2015 10 comments

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus marţi punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Adrian Bota, ofițer de poliție în cadrul IPJ Satu Mare, cu gradul profesional de comisar de poliție, la data faptelor angajat la Serviciul Cercetări Penale al IPJ Satu Mare, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul DNA, potrivit Gazeta de Nord-Vest. În sarcina poliţistului Adrian Bota s-au reținut infracțiunile de: luare de mită, trafic de influență şi două infracțiuni de spălare de bani. Adrian Bota este soțul fostei președinte a organizației județene a PMP, Laura Bota. Acesta a fost achitat recent de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un alt dosar în care era acuzat de fapte de corupţie.

Şpagă de 180.000 de euro
Potrivit ordonanței procurorilor, inculpatul Bota Adrian, ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare -Serviciul Cercetări Penale la data comiterii faptelor, în perioada 2006-2008, a pretins și primit de la un denunțător bani și bunuri totatizând 180.000 euro, constând în: suma de 24.000 de euro, două terenuri în valoare de 150.000 euro la acea dată, respectiv alte bunuri mobile (obiecte de mobilier, plata contravalorii unor obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte etc).

Promisiuni de achitare
În schimbul primirii foloaselor menționate, inculpatul Adrian Bota a promis că își va încălca atribuțiile de serviciu cu ocazia instrumentării unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, dosar ce îi fusese repartizat, în sensul că va audia mai multe persoane în sensul dorit de denunțător, urmând ca acele declarații să fie folosite de acesta în vederea admiterii unei cereri de revizuire aflate pe rolul Tribunalului Satu Mare și a pronunțării unei hotărâri de achitare. De asemenea, Bota a promis că va interveni direct pe lângă judecătorul de la Tribunalul Satu Mare la care fusese repartizată inițial cererea de revizuire, respectiv indirect pe lângă un judecător din cadrul Curții de Apel Oradea, prin intermediul unui polițist, pentru ca aceștia să admită în fond cererea de revizuire și să pronunțe hotărâri de achitare a denunțătorului.

Contracte fictive pentru terenuri
De asemenea, inculpatul Bota Adrian i-a solicitat denunțătorului ca, în schimbul contraprestațiilor mai sus menționate, să-i transfere dreptul de proprietate asupra a două terenuri situate pe raza municipiului Satu Mare (teren deținut în drept și în fapt de denunțător), respectiv pe raza comunei Viile Satu Mare (teren deținut în fapt de denunțător), iar pentru a disimula identitatea reală a beneficiarului celor două terenuri primite ca titlu de mită, respectiv cu titlu de trafic de influență, i-a dispus denunțătorului să încheie două contracte de vânzare cumpărare a acelor bunuri în care, drept cumpărători, să figureze persoane aflate în cercul relațional al ofițerului de poliție, fără ca aceștia din urmă să achite vreodată prețul acelor terenuri.

Propunere de arestare
Inculpatului Adrian Bota i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 23 aprilie 2015, Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție Satu Mare și a Serviciului de Informații și Protecție Internă Satu Mare, se mai arată în comunicatul postat pe site-ul DNA.

Şpagă de la interlopul Condor
Potrivit unor surse judiciare, denunțătorul este cunoscutul interlop sătmărean Mircea Condor, care execută în prezent o pedeapsă de 7 ani și șase luni de închisoare pentru tâlhărie. Interlopul este judecat și pentru furturi de utilaje din Occident, alături de alți celebri interlopi, Dorel Tukacs și Marian Simion. Cei trei, dar și alți 29 de inculpați sunt acuzați că au furat utilaje în valoare de 4,5 milioane de euro din patru țări ale Uniunii Europene, pe care ulterior le-au vândut la prețuri mult mai mici. Procesul se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cititi si: http://www.ancheteonline.ro/2013/06/comisarul-adrian-bota-sotul-bombei-sexi-de-satu-mare-condamnat-la-3-ani-cu-suspendare-pentru-luare-de-mita/

Cum sunt acoperite faptele penale ale lumii interlope din Satu Mare. Cardasia politistilor cu infractorii

Sotul bombei sexy a PDL Satu Mare, trimis in judecata pentru luare de mita

Facebook Comments Box

10 Comments so far

Jump into a conversation
 1. satmarean
  #1 satmarean 24 April, 2015, 19:19

  cei de la DGA Satu Mare, in 2010 lau scapat pe bota adrian si pe ardelean danut dintrun dosar de trafic de influenta, de-si existau probe directe ca ardelean danut i-a dat ca trafic de influenta un autoturism mercedes la bota adrian, autoturism cu care ulterior circula sotia lui bota SM10HNY.

  Reply this comment
 2. unul
  #2 unul 24 April, 2015, 19:22

  Sa fie pedepsiti acesti corupti,sa stea la puscarie zeci de ani! Au distrus vieti,destine,viitorul copiilor,care trebuie sa plece sa se caciulesca prin vest! Sa le fie confiscate averile! Sa ramana in curu’ gol,asa cum a ramas marea majoritate a ROMANILOR,din cauza acestor corupti! Bravo DNA,Oradea ,din pacate.Satu Mare are DNA?

  Reply this comment
 3. VLAD
  #3 VLAD 24 April, 2015, 19:23

  Chestiunea este ca Aditză a rezolvat problela lui Condorică ,deci misto ar fi sa ne spuna in comunicat si numele judecatorilor nu-i asa?poate ziaristul sulaș are mai multe detalii?
  Daca ramanea cu doi ani cu suspendare si ii confiscau alea doua cabinete a nevestei nu mai facea dna nimic ,da’asa au ramas cu onoarea nereperata.

  Reply this comment
 4. VLAD
  #4 VLAD 24 April, 2015, 20:59

  bine ca DGA sa implicat in dosarele interlopului ardelean danut vasile si tot DGA a cerut toate dosarele de la politia economica si antifrauda a interlopului prin adresele 1170946/sjasm din08.07.2009 si adresa 60477/08.07.2009 va inaintam dos. penal nr.1128/06.03.2009 privind pe ardelean danut vasile va inaintam un nr. de 10 volume . cu stima dr. taut ioan liviu si….dosarele au ajuns la mucegai , unde ? la DGA…..si iata interlopi au facut evaziune de 985000 euro… o si cate dosare … cititi spagile traficantilor de masini in gazeta de nord vest ..implicati zeci de politisti ,directori , finantisti etc .asta e judetul satu mare care e coborat sub nivelul judetului zalau cu foarte mult…..!!!!!

  Reply this comment
 5. MAR
  #5 MAR 24 April, 2015, 21:00

  Ardelean a fost si este sustinut de cadrele DGA, politie, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea si DNA, interesant este ca toate dosarele penale a numitului Ardelean ajun pentru cercetari la un anumit procuror al Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea, care intodeauna le solutioneaza cu N.U.P. chiar dupa ce Ardelean a recunoscut faptele si bunurile tot la el s-au gasit. Nimeni nu verifica cadourile date de Ardelean la cadrele mai sus amintite.

  Reply this comment
 6. cetatean
  #6 cetatean 24 April, 2015, 21:01

  DNA urmariti dosarele 254/296/2015 ,ramas in pronuntare in 04.05.2015 unde interlopul ARDELEAN DANUT VASILE si dos. 3134/296/2014 , 249/296/2014, a vandut o masina la 3 persoane si procurorii ii da NUP , protejat fiind de ; politie ,DGA, fosti lucratori DNA, unde interlopul ARDELEAN declara in fata DGA siDNA seria E nr 009014 eu am adus masini din germania, eu am vandut masinile, eu am dat facturi, binenteles facturi legale si DGA stringe dosarele ;1/p/2008 ,3602/p/2008 ,2176/p/2008 ,533/p/2009 ,4851/p/2007 ,1128/p/2009, toate cu evaziune fiscala de peste 800 000 ron ascunse bine, si interlopu incheie declaratia,; politisti carora le-am vadut masinile mi-au promis ca ma vor ajuta daca voi avea nevoie ….? cat va mai fi interlopul protejat , a inmatriculat zeci de masini fara acte dos.11129/296/2010, a nenorocit zeci de fam….noul DNA facetiva treba ca orasul moare si omul de rand tot plateste taxe iar interlopii …?

  Reply this comment
 7. realitatea
  #7 realitatea 24 April, 2015, 21:03

  cu ce ia motivat Ardelean Danut pe cei de la DGA Satu Mare, pentru musamalizarea dosarelor de evaziune ficala.

  Reply this comment
 8. anonim
  #8 anonim 24 April, 2015, 21:04

  ce justitie este in satu mare care asculta interlopii dupa atatea ani…. ? D.G.A. satu mare fabrica dosare la comanda cred ca D.N.A.ar trebui sa verifice putin aceasta institutie si ar descoperi multe dosare ascunse…..? mi se pare ca D.G.A. favorizeaza interlopii . de ce nu a facut denunt atunci nu dupa atatea ani…. la interlopul de masini ARDELEAN DANUT VASILE cate dosare ia ascuns DGA…..?

  Reply this comment
 9. unul
  #9 unul 25 April, 2015, 19:59

  acel de ofiter de politie judiciara, de la DGA Satu Mare care a informat invinuitii de perchezitiile care vor urma din dosarul Ardelean, nu va fi luat la raspundere.

  Reply this comment
 10. vadim
  #10 vadim 25 April, 2015, 20:00

  este vorba de acel Ardelean care a inmatriculat zeci de autoturisme fara nici un act de proprietate, cu ajutorul sefului de politie din acea perioada ,,IACOS,, si a altor politisi, i-ar in perioada respectiva si proprietarul de drept acelor autoturisme, solicita in scris celor de la inmatriculari sa nu inmatriculeze acele autoturisme

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.