Ovidiu Tender, condamnat la 12 ani de inchisoare in dosarul Rafo Onesti. Marian Iancu a primit 13 ani de puscarie

Ovidiu Tender, condamnat la 12 ani de inchisoare in dosarul Rafo Onesti. Marian Iancu a primit 13 ani de puscarie

Ovidiu Tender, condamnat la 12 ani de inchisoare in dosarul Rafo Onesti. Marian Iancu a primit 13 ani de puscarie

by June 8, 2015 0 comments

Ovidiu Tender a fost condamnat luni la 12 ani de inchisoare, in timp ce Marian Iancu a primit 13 ani si opt luni de inchisoare, anunta Digi 24. Decizia instantei este definitiva.

Cei doi, alaturi de ceilalti inculpati, trebuie sa achite prejudiciul de aproape 44 de milioane de euro produs la inceputul anilor 2000 companiei RAFO-CAROM, potrivit deciziei judecatorilor.
In prima instanta, Ovidiu Tender fusese condamnat de instanta de fond la 11 ani si patru luni inchisoare, iar Marian Iancu la 13 ani si opt luni de detentie.

La ultimul termen al procesului, desfasurat joia trecuta, procurorul de sedinta a cerut aplicarea unei pedepse mai mari pentru Ovidiu Tender si impunerea unei masuri speciale de confiscare a averii acestuia pentru recuperarea prejudiciului din dosar.

De cealalta parte, avocatii au cerut fie achitarea inculpatilor, fie trimiterea dosarului spre rejudecare. In opinia lor, faptele pentru infractiunea de inselaciune s-au prescris pe 20 mai, iar, daca Ovidiu Tender va fi condamnat, pedeapsa in cazul acestuia ar trebui injumatatita, deoarece el a facut un denunt la DNA impotriva fostei sefe a DIICOT Alina Bica.

Tot atunci, avocatii au facut noi cereri de recuzare a completului format din judecatorii Mihai Mihalcea si Georgiana Tudor, in incercarea de a amana dezbaterile in acest dosar, in conditiile in care pe 9 iunie se prescriu faptele pentru una dintre infractiunile retinute in seama inculpatilor – cea de inselaciune.

In aceeasi cauza, au fost condamnati Toader Gaureanu si Marin Badea la cate 6 ani si 8 luni inchisoare, Cicilia Dumitrescu, la 5 ani si 8 luni inchisoare, Bogdan Salajan, la 5 ani inchisoare, Kadri Mazhar Basaran, la 6 ani inchisoare. Decizia a fost atacata cu apel.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.