UDMR nu se supune legilor romanesti. Kelemen Hunor reclama tara noastra pentru ca l-a condamnat pe Marko Attila

UDMR nu se supune legilor romanesti. Kelemen Hunor reclama tara noastra pentru ca l-a condamnat pe Marko Attila

UDMR nu se supune legilor romanesti. Kelemen Hunor reclama tara noastra pentru ca l-a condamnat pe Marko Attila

by June 3, 2015 0 comments
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a spus asistentului secretarului american de stat pentru afaceri europene si euroasiatice, Hoyt Yee, ca procesul de restituire a proprietatilor stagneaza in Romania, potrivit Transindex.ro.

Kelemen Hunor, care efectueaza o vizita de trei zile in SUA, la invitatie Hungarian Human Rights Foundation (HHRF), a mai spus ca recenta comdamnare a deputatului Marko Attila reprezinta inceputul unui proces periculos de restauratie, sub masca luptei anticoruptie, si a afirmat ca parteneriatul dintre SUA si Romania include, pe langa chestiunile de securitate, si problematica respectarii drepturilor minoritatilor.

“De aceea, credem ca SUA trebuie sa continue sa acorde o atentie speciala la ce se intampla in Romania”, a spus Hunor, arata Transindex.hu.

Potrivit sursei citate, diplomatul american a declarat ca SUA vor continua sa monitorizeze evenimentele din Romania si ca este importanta aplicarea imediata a legislatiei in materie de restituire a proprietatilor.

Deputatul UDMR Marko Attila Gabor a fost condamnat definitiv, la finele anului trecut, la trei ani de inchisoare cu suspendare in procesul in care este judecat pentru abuz in serviciu intr-un dosar privind restituirea unor imobile.

Procurorii au stabilit ca in anul 2002 cei trei au facut parte din comisia speciala de restituire a unor bunuri imobile care au fost ale comunitatilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale din Romania, infiintata in baza OUG 83/1999. Cei trei acuzati au intocmit, in 14 mai 2002, o nota de constatare in care au aratat, contrar realitatii, ca un imobil situat in municipiul Sfantu Gheorghe, judetul Covasna, a fost proprietatea Bisericii Reformate din Sfantu Gheorghe si l-au restituit Eparhiei Reformate din Ardeal. Imobilul in discutie a avut destinatia de scoala din momentul edificarii constructiei si includea doua institutii de invatamant: Liceul Teoretic “Szekely Miko” Sfantu Gheorghe si Liceul Teologic Reformat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<