Victor Ponta: Voi contesta ordonanta emisa de procuror. Sunt nevinovat

Victor Ponta: Voi contesta ordonanta emisa de procuror. Sunt nevinovat

Victor Ponta: Voi contesta ordonanta emisa de procuror. Sunt nevinovat

by June 8, 2015 0 comments

Victor Ponta a convocat, duminică dimineaţă, o şedinţă de urgenţă a coaliţiei de Guvernare, care avut loc la Parlament, în biroul lui Valeriu Zgonea. Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a anunţat, după întâlnire, că nu demisionează şi că va contesta ordonanţa procurorului.

Liderii coaliţiei de Guvernare s-au întâlnit duminică, într-o şedinţă extraordinară. Şedinţa a fost convocată de premierul Victor Ponta. Imediat după, premierul a ţinut o conferinţă de presă.

Victor Ponta: “Vreau să mulţumesc colegilor din coaliţia de guvernare cu care am avut o discuţie referitoare la semnificaţia politică a evenimentelor din ultime zile. E un moment dificil şi personal şi politic, pentru mine, am trecut peste multe astfel de momente şi înţeleg că am o datorie, o responsabilitate, pe care am primit-o de la cetăţeni.

Am în calitate de premier obligaţia de a da explicaţii cetăţenilor acestei ţări, cei care sunt afectaţi de deciziile luate de Guvern. Oamenii decid într-o societate democratică şi decizia lor nu poate fi întoarsă printr-o hotărâre a unui om. Vreau să precizez că nu am nicio intenţie de a mă lupta cu justiţia, eu cred în justiţie, dar am dreptul să spun că, evident, mă consider nevinovat de aceste cuzaţii. Voi merge de câte ori e nevoie în faţa procurorilor, voi prezenta date, sunt convins că se va stabili adevărul.

Voi contesta ordonanţa emisă joi la procurorul superior şi apoi la judecător, pentru că nu am fost audiat. Nu mă consider o victimă, Mariana Rarinca este o victimă, sunt oameni mulţi care au de suferit fără să fi avut vreo vină. Sunt un om politic, un luptător, am datoria să lupt pentru ce e corect.

Evenimentul de vineri, acuzarea mea pentru fapte din 2008, are legătură directă cu evenimente recente. Emoţia produsă de cazul Rarinca şi de votul în cazul domnului Şova. Înţeleg, dar cred că justiţia nu înseamnă să reacţioneze la evenimente, ci să stabileşti adevărul şi să pedepseşti doar dacă se dovedeşte vinovăţia.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.